Forældre foretrækker skolenedlæggelse

Foto: Malin Westerlund
Politikerne bag den nye skolestruktur i Halsnæs fik en hård medfart på det velbesøgte dialogmøde om budget 2011-2014 i Gjethuset tirsdag aften.
Politikerne bag den nye skolestruktur i Halsnæs fik en hård medfart på det velbesøgte dialogmøde om budget 2011-2014 i Gjethuset tirsdag aften.

FREDERIKSVÆRK: Politikerne bag den nye skolestruktur i Halsnæs fik en hård medfart på det velbesøgte dialogmøde om budget 2011-2014 i Gjethuset tirsdag aften, hvor ikke mindst skolerne var stærkt repræsenteret.

– De har ikke modet til det, lød det fra flere forældre i skolebestyrelserne, der tror på, at en reel skolenedlæggelse vil være en bedre løsning end at bevare de nuværende otte skoler og gøre dem til afdelinger af tre store skoler, sådan som et enigt byråd har vedtaget.

– Men, sagde en skolebestyrelsesformand til Frederiksborg Amts Avis.

– Det ville jo være en politisk likvidering af dem selv.

Den nye struktur på skoleområdet er en konsekvens af det delforlig, som et enigt Halsnæs Byråd indgik for knap to uger siden, og som var omtalt i Frederiksborg Amts Avis den 31. august.

Foruden delforliget præsenterede borgmester i Halsnæs Helge Friis på mødet tirsdag aften sit eget forslag til budget 2011-2014, som er på dagsordenen i økonomiudvalget onsdag, og som betyder besparelser på 20 millioner i 2011, 48 millioner i 2012, 54 millioner i 2013 og 67 millioner i 2014.

Borgmesterens forslag til besparelser rammer blandt andet turistforeningen, Gjethuset, nødbehandlerberedskabet, skolekonsulenterne, lærerne og det kommunale CO2-regnskab. Der er i forslaget også plads til nyt; blandt andet foreslår borgmesteren et rådgivningscenter i Maglehøjbebyggelsen, forhøjelse af timetallet fra 4. til 9. klasse, træningsredskaber og genoptræningspersonale til Skovbrynet samt et tiskud til Aktionsgruppe Halsnæs.