Almedin-gruppe vil tale i folketingsudvalg

Foto: Kasper Daugbjerg
Politikerne er tidligere forsøgt råbt op til demonstration foran Christiansborg. Nu får en Almedin-delegation foretræde for et folketingsudvalg. 
  Foto: Hanne G. Mikkelsen
Politikerne er tidligere forsøgt råbt op til demonstration foran Christiansborg. Nu får en Almedin-delegation foretræde for et folketingsudvalg. Foto: Hanne G. Mikkelsen

De 29 medlemmer i Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget(UUI) kan nu selv få mulighed for at mødes med og høre om 18-årige Almedin Fejzic og hans familie, som er blevet udvist af Danmark. En mindre delegation med fem deltagere – bestående af Almedin Fejzic, advokat Paul Hauch Fenger, værtsmor Lone Koefoed, værtsfaderen Lasse Koefoed og Dick Sørensen, som har hjulpet familien i sagen – håber at få såkaldt deputationsforetræde i udvalget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Det ville være fint at få lov og fortælle udvalget om sagen og de principielle forhold, den indeholder. Om hvordan børn kommer i klemme, når sagsbehandlingen tager tre og et halvt år. At man sender velintegrerede børn ud, som har gået i dansk skole og fået liv uden for asylcentret. Om at have en syg far og være asylansøger i Danmark, siger Lasse Koefoed, som er værtsfamilie for familien Fejzic.

Anmodningen om at få foretræde blev allerede indgivet den 15. oktober. Gruppen har netop fået svar om, at de får foretræde, men datoen er endnu uvis. Det ligger dog fast, at datoen bliver den samme, som Inger Støjberg er kaldt i et samråd, der udspringer af familien Fejzic' sag.

Flere af Frederiksborg Amts Avis kilder mener, at der kan gå flere uger, inden samråd og foretræde. Til den tid kan familien Fejzic være ude af Danmark.

Deres sag om opholdstilladelse kørt i tre og et halvt år, og er netop blev genoptaget. Nu er håbet, at sagen kan blive vurderet hurtigt.

– Mit håb er, at der snart bliver truffet en afgørelse – den rigtige afgørelse selvfølgelig. Det allerstørste pres for familien og børnene er uvisheden, som de har gået rundt med i årevis. Jeg håber ikke, at det skal trække ud og tage så lang tid igen, siger Lasse Koefoed.

Familien Fejzic har været i Danmark i tre og et halvt år. De kom til landet fra Bosnien og søgte om humanitær opholdstilladelse, da faderen er skizofren, og ifølge familien ikke kan få den rette behandling i Bosnien.

Ansøgningen er dog blevet afvist, og familien skulle oprindeligt være rejst ud af landet den 13. oktober. Kort før afrejsen skar faderen sig armen, mens han sad i en taxa i lufthavnen. Han er stadig indlagt på et psykiatrisk hospital, og familiens hjemrejse er udskudt.

I mellemtiden har advokaten Paul Hauch Fenger fået genoptaget sagen, men familien kan risikere at blive udvist når som helst, da sagen ikke har opsættende virkning.