Skyldig i dødsvold mod rocker

Bodegaen, hvor bandidos-rockeren døde efter flere knytnæveslag fra den tiltalte.
Bodegaen, hvor bandidos-rockeren døde efter flere knytnæveslag fra den tiltalte.

Der var tale om vold med døden til følge, da den 43-årige bandidos-rocker Poul Joachim Hansen fra Græsted afgik ved døden på Van Helsinge Bodega i Helsinge den 29. juni sidste år. Retten i Helsingør har netop afsagt en kendelse, som siger, at det var den 24-årige tiltalte i sagen, der med sine slag mod Poul Joachim Hansens hals, ansigt og overkrop forvoldte rockerens død. Dermed blev den tiltalte kendt skyldig i »legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder og med døde til følge.«

Retten har lagt vægt på et vidneudsagn, da denne stod i baren ud for Poul Joachim Hansen og den tiltalte, hvor vedkommende så, at den tiltalte gav rockeren et hårdt slag i brystet, så han faldt ned af barstolen, hvorefter den 24-årige tildelte ham fire knytnæveslag mod overdelen af kroppen. Herefter blev han hevet væk af sin lillebror, men vristede sig fri og gav ham yderligere mindst tre knytnæveslag, mens rockeren lå stille og ikke gjorde noget for at forsvare sig. I et efterfølgende alarmopkald kan man høre en kvinde fortælle om »utallige, utallige knytnæveslag,« som svarer til de tegn på vold, som er beskrevet i obduktionserklæringen.

– Det lægges til grund, at tiltalte tildelte Poul Joachim Hansen i hvert fald syv knytnæveslag mod overdelen af kroppen eller ansigtet, mens Poul Joachim Hansen lå værgeløs på gulvet, sagde retsformand Benedikte Cederqvist, som kunne fortælle, at det var en enstemmig afgørelse – de seks nævninge og tre dommere var enige om kendelsen.

Den 24-årige har forklaret, at han slog i nødværge, da Poul Joachim Hansen havde slået ham i siden tre gange.

Og retten finder ikke, det kan udelukkes, at tiltalte fik tre slag i siden, men det blev ikke bemærket af vidnet. Uanset, om han fik slagene eller ej, har tiltaltes handlinger ikke været nødvendige for at modstå eller afværge et angreb, lyder det i rettens kendelse.

Retten har ud fra de lægelige erklæringer lagt til grund, at dødsårsagen enten er kvælning som følge af nedsugning af blod fra næsebensbrud til lungerne eller reflektorisk hjertestop som følge af direkte slag mod halsen.