Pårørende sætter pris på mindre medicin

Billedet her viser den samlede mængde medicin, som beboerne på Dagmarsminde nu er trappet ud af. Fotoet blev lagt ud på Dagmarsmindes facebookside forleden og er blevet set af næsten 3000 mennesker og delt over 600 gange.
Billedet her viser den samlede mængde medicin, som beboerne på Dagmarsminde nu er trappet ud af. Fotoet blev lagt ud på Dagmarsmindes facebookside forleden og er blevet set af næsten 3000 mennesker og delt over 600 gange.

Valby: – Min mor er ikke så sløv mere, efter hun er blevet trappet ud af en masse medicin.

Det siger Birte Juul, Græsted, som er datter til en af beboerne på Dagmarsminde – et lille friplejehjem mellem Græsted og Valby, som siden februar har arbejdet på at trappe ned på beboernes medicinforbrug og erstatte det med omsorg og aktiviteter.

Birte Juuls mor på 86 år havde blandt andet fået stesolid fire gange dagligt, og er nu blevet fri for at tage medicinen.

– Jeg anede ikke, hun fik så meget medicin. Men nu, hvor hun er blevet trappet ud af det, er det bare så godt. Hun sover ikke det meste af dagen længere og ser ikke mennesker, der ikke er der. Det er bare så fantastisk, siger Birte Juul, der oplever, at hendes mor og de andre beboere i stedet bliver aktiveret på forskellig vis.

– De dyrker gymnastik, personalet går ture med dem og er i det hele taget omkring dem hele tiden. Det betyder meget, når man skal ud af medicinen. Man kan se på min mor, at der er sket noget med hende, efter hun kom til Dagmarsminde. Hun kan smile og kan selv tage sine støttestrømper på. Hendes humør er blevet bedre, siger Birte Juul.

Også Tove Marie Løwert, Ramløse, der har sin mand på Dagmarsminde, har oplevet en forskel, efter hendes mand er blevet trappet ud af beroligende og antipsykotisk medicin.

– Jeg kan godt mærke, han ikke får den medicin længere. Han er mere oppe end nede. Jeg ved jo godt, at Flemming har den sygdom, og at han ikke kan blive rask, men der er forskel på, om man sløver ham eller ej. Og det er det, jeg har set, mens han var på det andet plejehjem, hvor jeg var meget hos ham. Da var han sommetider ved at falde i søvn. Jeg fornemmede, at han fik noget, der gjorde ham sløv, siger hun og glæder sig over, at han får »masser af omsorg« på Dagmarsminde.