Gilleleje gik til rejsegilde

Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Michael Nybroe fra Momentum A/S talte ved dagens rejsegilde.
Michael Nybroe fra Momentum A/S talte ved dagens rejsegilde.

Gilleleje: Borgere og bønder, bygherrer og arkitekter – de var der allesammen, da Kulturhavn Gilleleje i går holdt rejsegilde.

Dog af uransagelige årsager ingen krans med flag til at markere højtideligheden.

Hvorfor ikke, kunne i hvert fald dagens første taler, udviklingsdirektør Peter Søgaard fra Innovator, ikke umiddelbart forklare.

Til gengæld kunne han byde velkommen og forklare, at vi stod i det, der snart ville blive Irmas nye forretning på 800 kvadratmeter – ved siden af en Fakta – og Nordea, Danbolig m.fl. Butikkerne, som allerede har lejet sig ind, forventes at åbne til august, mens det vil vare lidt længere med lejlighederne i byggeriet. Alle boligerne på første sal af etape 1 er solgt med forventet indflytning i oktober 2014.

På etagen ovenover dagens rejsegilde er der 600 kvadratmeter til læger i tilknytning til Tandlægehuset Praksis og dét, konkluderede Michael Nybroe fra Momentum A/S i sin efterfølgende tale, var vigtigt at fortælle. Et bevis på, At Gilleleje er en rigtig by og kan vende en udvikling og være et sted, man flytter til og ikke fra.

Og så var der i øvrigt øl, pølser, brød og hvad dertil hører ifølge traditionen. Og håndværkere med røde hjelme, som også blev rost for deres arbejde med at skabe den store bygning, som allerede rager særdeles godt op i den nye bymidte. Også uden flag.