Trods sygdom: Inga kan ikke have det bedre

Seniorliv: Livet tog en overraskende drejning, da Inga Larsen fik besked på, at hendes rygsmerter skyldtes kræft. Alligevel er hun positiv over for, hvad livet bringer.

Inga er positiv trods sygdom: Kan ikke have det bedre

Greve: Det kom som et chok, da lægen sagde det.

– Du har kræft, lød beskeden.

Med ét var Inga Larsens liv ændret. I noget tid havde hun gået med smerter i ryggen, der føltes som om, at noget stak med en kniv. Efter et fald og en scanning var diagnosen klar.

Det ville slå de fleste ud af kurs, og sygdommen har da også givet panderynker en gang imellem, men alligevel er Inga Larsen positiv, da avisen møder hende i det hus i Brødmosen, hvor hun i 46 år har boet med sin mand, Claus. Hjemmehjælperen er sød, gæsten er sød, sygeplejersken er sød, Næstved Sygehus er helt suverænt.

– Alle er så søde, siger Inga Larsen med et smil.

– Hun har aldrig taget tingene så tungt, supplerer Claus Jensen.

Da sygdommen ramte, var kommunen hurtig til at stille hjælpemidler til rådighed. På kort tid kom en rullestol, en seng og andre nødvendige redskaber.

– I starten var jeg generet og brød mig ikke om at få hjælp, men det bliver jeg nødt til at få, siger Inga Larsen.

Hun har altid været god til at skabe venskaber og netværk, og det gør hun brug af ugentligt. Hun har venner i Rødovre, som hun besøger, og hun tager på Greve Museum for at spise gammeldags frokost én gang om måneden for at nævne et par eksempler.

Allerede få timer efter operationen i ryggen, da Inga Larsen blev kørt ud fra stuen, vinkede hun til familien og sagde hej. Selvfølgelig var det hårdt at få beskeden, men så må man få det bedste ud af det, lyder forklaringen.

Inga Larsen er glad for sit liv, selvom hun er syg. Foto: Janus Spøhr

Stor opbakning

Parret mødte hinanden i en israelsk kibbutz i 1970 og har været sammen lige siden. Da de fejrede guldbryllup, mødte 67 gæster uanmeldt op til fest. Når Inga Larsen skal på tur og møde veninder eller til undersøgelse, tager hun en Flextrafik. Parret er også ofte på tur med deres datter og svigersøn til for eksempel Louisiana eller Fredensborg.

– Vi kan ikke få det bedre, end vi har det, siger Inga Larsen.

Hvordan kan du være så positiv, når du er syg?

– Det stammer fra, at jeg stod i butik i mange år. Jeg startede som 16-årig. Her skulle kunderne have en positiv oplevelse, og det har jeg holdt fast i. Det gælder om at tage en dag ad gangen, siger hun.

I den lokale Meny bliver Inga Larsen kaldt ’dronningen’ af medarbejderne, og naboerne kommer nogle gange med mad til parret.

– Jeg har faktisk ikke tænkt så meget over, hvor mange gode mennesker, der er i Danmark før. Det er eventyrligt. Der kan godt være meget brok i Danmark, men jeg synes, at vi er heldige at leve sådan et sted. Brødmosen er toppen, og alle er så gode til at hjælpe – også de unge, siger Claus Larsen.