Tag på bonderøvsferie på Greve Museum

På gårdspladsen på Greve Museum skal der bruges kræfter for at pumpe vandet op med den gammeldags vandpumpe. Pressefoto
På gårdspladsen på Greve Museum skal der bruges kræfter for at pumpe vandet op med den gammeldags vandpumpe. Pressefoto

Fredag den 6. august og lørdag den 7. august bliver programmet spækket med alt, hvad bonderøvshjertet begærer, når Greve Museum inviterer til et par hyggelige familiedage i de smukke omgivelser på den gamle, stråtækte bondegård.

Hele familien kan gætte med i hønsebingo, hvor høns fra Roskilde-Sjællands Fjerkræklub skider på bingopladen. Der er også mulighed for at se nuttede kaniner.

I museets legelund kan børn lege sjove bonderøvslege og balancere på halmballerne. Kan man styre sin kæphest, kan man dyste om at vinde den gyldne roset i kæphestekonkurrencen.

For en ægte bonderøv er der hårdt arbejde, der skal udføres på bondegården. Kom og prøv kræfter med at bryde, skætte og hegle hør, når Det rullende hørværksted kommer på besøg. De viser hørplanten på forskellige stadier, brydning af stråene, skætning og hegling, til hørren er klar til spindepigen, som herefter spinder den fineste hørtråd. Både børn og voksne kan selv få lov til at prøve processen og få det med hjem, som de kan nå at producere på dagen.

Ved den gammeldags pumpe på gårdspladsen kan børn og voksne på egen krop opleve, hvor besværligt det var at vaske tøj, før vi fik vaskemaskiner. Der bruges gammeldags vaskemidler, og selve tøjvasken foregår i zinkbalje med vaskebræt.

Bondemad og drikke kan købes i museets café, men du er også velkommen til at tage din egen madkurv med under armen.

Pris: 50 kr. pr. person. Billetten giver adgang til museet og til at prøve alle aktiviteter på dagen. Billetten inkluderer også en lille smagsprøve på bondemad. Billetter kan købes på grevemuseum.dk.