Byråd godkender klimavenlig affaldsplan

Miljø: Greve Kommune har fået en ny affaldsplan, som skal gøre håndteringen af affald i kommunen endnu mere klimavenlig.

Byråd godkender klimavenlig affaldsplan
Foto: @WINCENTZ

Greve: Politikerne i Greve Kommune har netop godkendt Affaldsplan 2023 – 2034 efter en høringsperiode på otte uger. Affaldsplanen sætter rammerne for kommunens håndtering af affald helt frem til 2034 med stort fokus på klimavenlige initiativer de første seks år.

Greve Kommune lægger i affaldsplanen vægt på bæredygtighed, affaldsminimering, øget genbrug og genanvendelse af affald samt reduktion af CO2-udledningen fra affaldshåndteringen.

– Vi er allerede rigtig gode til at genanvende vores affald. Men vi kan sagtens gøre endnu mere for at mindske vores klimaaftryk i håndteringen af affald. Det sætter vi nu ekstra fokus på med den nye affaldsplan, siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.

Den nye affaldsplan indeholder i alt 24 initiativer, som Greve Kommune og KLAR Forsyning vil arbejde med de næste seks år for at gøre håndteringen af affald mere klimavenlig.

Alle initiativerne kan ses i affaldsplanen, som er tilgængelig på kommunens hjemmeside. Her står også en overordnet tidsplan for, hvornår de forskellige initiativer går i gang.

Greve Kommune vil blandt andet sænke CO2-aftrykket fra indsamling af borgernes affald. Pressefoto