Blixen-klubber er populære: Ny på vej i Tune

Blixen-klubber er populære: Ny på vej i Tune
Foto: JESPER FROM

Fritid: Efter nytår ventes det, at der kommer en fjerde Blixen-klub i Greve Kommune. Udvalgsformand glæder sig.

Tune: Først én, så to og dernæst tre. Snart kommer en fjerde. Blixen-klubberne i Greve Kommune er ret populære, og flere af dem har så mange deltagere, at de ikke tager flere medlemmer ind.

Derfor bliver der i øjeblikket på, at der kommer en Blixen-klub i Tune. Det er endnu for tidligt at sige, hvornår den bliver startet, og hvor man kan deltage. Det oplyser Anne Marie Lyduch, der er Formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Hun er selv med i Blixen-klubben, der mødes om tirsdagen i Greve Borgerhus, og er med i den arbejdsgruppe, der har holdt et indledende møde om den kommende klub.

– Vi håber, at den kan starte op i det nye år, siger Anne Marie Lyduch.

Som skrevet er der tre Blixen-klubber i øjeblikket. Her mødes medlemmerne til blandt andet kaffe og foredrag.

– Det er en god måde at mødes og lære nye mennesker at kende på. Det er vigtigt at have et fællesskab, siger Anne Marie Lyduch, der fortæller, at der senest var en filmanmelder på besøg for at holde et foredrag – prisen for at deltage er typisk 20 kroner.

Den ene Blixen-klub i borgerhuset blev for stor til at være i Hundige og er siden rykket til borgerhuset. Anne Marie Lyduchs Blixen-klub har mellem 80 og 90 medlemmer, mens der også i klubben i Karlslunde er så mange deltagere, at der er knap plads.

Blixen-klubben er kun for kvinder, og der findes lignende klubber for mænd. De hedder Hemingway-klubber, og også der er der stor interesse.

Efter nytår ventes der at komme en fjerde Blixen-klub i Greve Kommune. Denne gang i Tune. Foto: Jesper From Foto: JESPER FROM

Socialt samvær

I den klub, som Anne Marie Lyduch er en del af, er der opstået mange forskellige undergrupper. Nogle strikker sammen, andre går til koncerter sammen, mens der også bliver arrangeret ture ud af huset.

– Det er ikke alle, der har lyst til at gå alene afsted, og derfor er vi nogle, der mødes og spiser noget mad inden, siger hun og fortæller, at flere medlemmer for nylig var til Dodo and the Dodo’s i Portalen sammen.

Fordi en del af medlemmerne er enlige, giver de et endnu stærkere sammenhold, lyder det fra Anne Marie Lyduch. Hun nævner et eksempel med en, som havde slået. Hun har ikke så meget familie, og derfor var det en læge i fællesskabet, som sagde, at hun skulle på skadestuen. Da hun ikke selv kunne tage af sted, blev hun kørt af et tredje medlem.

– Det er betryggende at have nogle, som bekymrer sig om en. Vi kommer fra mange forskellige steder i livet, og det gør gruppen spændende at være en del af, siger hun.