60-årig mand flygtede og modsatte sig politiet under udlændingekontrol

En 60-årig mand fra Ringsted satte i flugt, da politiet foretog udlændingekontrol hos forretningsdrivende i indkøbscentret Waves.

92-årig kvinde narret af falsk bankmand
Foto: THOMAS OLSEN

Tirsdag formiddag klokken 09.35 foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi fem kontrolbesøg hos forskellige forretningsdrivende i indkøbscentret Waves.

Her forløb de første fire kontroller uden drama, og politiet fandt, at alt var i orden.

Så fredeligt gik det dog ikke under det femte, hvor en mandlig medarbejder stak af fra stedet ad bagdøren og forsøgte at løbe fra politiet over en offentlig parkeringsplads, fremgår forløbet af politikredsens døgnrapport.

Politiet fik indhentet manden, som her satte sig til modværge i en sådan grad, at politiet måtte anvende både fornøden magt og peberspray for at anholde ham, lyder det videre.

Under flugten havde han smidt den arbejdsbeklædning, som han var iført under sit arbejde i forretningen, hvor politiet traf ham.

Blev sigtet

Kontrollen, som politiet foretog, havde til formål at tjekke, hvorvidt udlændinge har lovligt ophold i Danmark og i øvrigt en arbejdstilladelse, hvis udlændingen træffes i forbindelse med et ansættelsesforhold på et forretningssted.

Politiet fik identificeret den flygtende som en 60-årig mand fra Ringsted, som netop ikke havde sin opholdstilladelse på sig.

Den fik politiet først senere forevist hjemme på mandens bopæl, så den 60-årige blev sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, fordi opholdstilladelsen ikke blev medbragt og kunne forevises politiet på forlangende.

Politiet løslod den 60-årige efter afhøring til sagen, som nu efterforskes yderligere i samarbejde med Skattestyrelsen i forhold til hans ansættelsesforhold i forretningen.

cham