Politi til hest tjekkede lygter

De seneste uger har politiet været ved skolerne om morgenen for at tjekke, om børnene havde cykellygter på

Politi til hest tjekkede lygter

Selvom det regnede, var der masser af børn, der ville klappe hestene.

Tirsdag morgen var det et noget anderledes syn, der mødte eleverne på Brøndbyvester Skoles afdeling Tornehøj, da de kom til skolen. Her stod to politiheste med ryttere nemlig for at tjekke, om børnene havde husket cykellygter. Hestene stod lidt inde til siden, men flere gange måtte de lige et par skridt frem og fortælle et barn, at de skulle huske cykellygter næste gang, de satte sig op på cyklen.

Heldigvis var der ikke langt til hjælp til netop det. I den anden ende af parkeringspladsen stod nemlig to lokalbetjente, der delte cykellygter ud til de børn, der ikke havde nogen. Havde man husket lygter, fik man i stedet en lille æske med mint-pastiller.

Også på Vestervangskolen i Glostrup var lokalbetjentene forbi. Det er de samme lokalbetjente, der besøger skolerne og laver gå- og cykelprøver, så de fleste af børnene kendte dem godt. Her var det cirka en håndfuld, der ikke havde cykellygter på. De fik også et sæt cykellygter med hjem med en formaning om, at de skulle få deres forældre til at hjælpe med at sætte dem på cyklen.

– Det er ikke skræmmende mange, men det er selvfølgelig stadig fem for mange. Det mest bekymrende er, at det er de helt små, hvor forældrene burde have tjekket cykellygterne. Det er mors eller fars ansvar, siger lokalbetjenten Jan Simonsen.

Lokalbetjentene Jan Simonsen og Tim Larsen var sammen med Glostrup Kommunes ansvarlige for sikre skoleveje på plads ved Vestervangskolen. Foto: Jesper Ernst Henriksen