Mænds Mødested fik besøg af Sundhedsstyrelsen

Sytten mænd var mødt op til kaffe og morgenbrød, da Sundhedsstyrelsen kom på besøg hos Mænds Mødested Glostrup

Mænds Mødested fik besøg af Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen lavede interviews i Mænds mødested på Sydvestvej.

Sundhedsstyrelsen er i øjeblikket ved at undersøge, hvad der motiverer og engagerer ældre borgere til at deltage i forebyggende og sundhedsfremmende tiltag. Nogle af de tiltag er sociale fællesskaber som Mænds Mødested, hvor man motiveres af socialt samvær og meningsfulde relationer, der øger livskvaliteten og mindsker en eventuel ensomhed.

– Det var tydeligt for os, at der er et rigtig godt og uformelt fællesskab og god stemning blandt dem, vi mødte. Behovet for aktiviteter som kortspil og lignende bliver dækket af en snak om løst og fast, både fælles i gruppen og i mindre grupper. I har fået indrettet huset rigtig fint til jeres behov, udtaler specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Kristian Gribskov.

Mænds mødesteder

Mænds Mødested i Glostrup ligger på Sydvestvej 42. Der er åbent for alle mænd hver tirsdag og fredag fra 9 til 12, hvor man over et stykke morgenbrød udveksler røverhistorier og drøfter verdenssituationen. Hertil kommer fællesspisning første onsdag aften i måneden.

– En gang i mellem tager vi på tur, senest et besøg i Værløse Flyhistoriske Hangar, for at se på F-16 fly, Draken og veteranfly. Vi har været på rundvisning i Folketinget, besøgt Flådestation Korsør, Stevnsfortet, Vridsløselille Statsfængsel og mange andre steder af interesse for mænd, oplyser formand i Mænds Mødested, Søren Brandis.

Huset på Sydvestvej har eget køkken, et lille værksted, og en overdækket gård, hvor flere af medlemmerne skifter vinterhjul/sommerhjul på bilen.