Vil lave musik for alle

Mørkhøj-band gav koncert på Richter, efter at have vundet musikkonkurrence i Helsingborg

Mørkhøjbandet Baske vandt det seneste Popkorn Nordic. Foto: Peter Kenworthy.

Baskes Sebastian Woll og Aske Bramming er begge født og opvokset i Mørkhøj, og har kendt hinanden siden vuggestuen. De har tidligere lavet musik sammen – mest for sjov – og begyndte igen da corona-nedlukningen startede.

Og nu er det ved at være alvor. 7. april vandt Baske nemlig Popkorn Nordic – der kalder sig Skånes og Sjællands største musikkonkurrence.

– For os var det ikke rigtig så vigtigt at vinde – vi var bare glade for at få lov til at spille. Men det at vi vandt er et kæmpe klap på skulderen, der viser at vi er på vej i den rigtige retning, og det giver en tro på det, for vi ved hvad vi vil, fortæller Aske Bramming.

Og Baske vil noget med deres musik – nemlig give folk gode oplevelser – og deres musik skal være for alle, fortæller duoen. Målet er at leve af det.

– Vi vil gerne gå hele vejen og blive ved med at få lov til at spille hele tiden. For det med at spille live, det er der hvor magien sker – når man ser mennesker i øjnene, og ser at de tager det til sig, siger Sebastian Woll.

Fedt at spille på hjemmebane

Onsdagen efter Popkorn Nordic-sejren var der omkring 100 publikummer at se i øjnene. Her gav Baske koncert på Gladsaxes lokale spillested, Richter, som opvarmningsband for hiphopduoen Fabräk, som en del af Baskes forårsturné, der slutter 14. maj på Vega i København.

Bandet gav prøver på deres underfundige, lidt skæve hiphop-toner tilsat autotune og rock- og popmotiver, med tekster der kredser om både tilværelsens ulidelige lethed og tunghed – til tydelig begejstring for aftenens unge publikum.

Baske indledte med den følsomme, langsomme ”Under en sky”, mens bandet på ”Robert” – som man havde indspillet færdig i studiet tidligere på dagen – rockede igennem, med Sebastian Wolls lækre guitarmotiver som bærende element.

– Hvor er det fedt at spille på hjemmebane, fortalte Aske Bramming, mens publikum klappede løs.

Settet sluttede med det ældre, eftertænksomme nummer, ”Svæve” hvor de fleste publikummer fulgte Brammings syngende opfordring til at ”tag min hånd, min ven”, da samtlige 50-60 par hænder nær scenen røg i vejret.

Baske havde fanklubben med sig på Richter. Foto: Peter Kenworthy.
Aske Bramming spillede på hele følelsesspektret. Foto: Peter Kenworthy.
Sebastian Wolls guitar tilførte Baskes et element af rock. Foto: Peter Kenworthy.
Foto: Peter Kenworthy.