Ung violinist fik musikpris

Michael Germer fik Gladsaxe Kommunes Musikpris 2023

Ung violinist fik musikpris

Prisen blev uddelt af borgmester Trine Græse (tv) og formanden for Kulturudvalget, Pia Skou. Foto: Kaj Bonne.

Lørdag den 18. marts 2023 var der tid til den årlige uddeling af Gladsaxe Kommunes Musikpris – i år med den unge violinist, Michael Germer, som prismodtager.

Og der var selvfølgelig musik på programmet, hvor Copenhagen Phil og børn fra Gladsaxe Musik- og Billedskole indledte med Mendelssohns ”Nocturne”, og koncertens hovedperson trådte ind på scenen til Max Bruchs Violinkoncert nr. 1. Sidste del af koncerten bød på Gustav Mahlers ufuldendte 10. symfoni.

Michael Germer spillede blandt andet Max Bruchs Violinkoncert nr. 1. Foto: Kaj Bonne.

Borgmester Trine Græse (A) fortalte i sin begrundelsestale, at Michael Germer trods sin unge alder allerede er en erfaren violinist, der har modtaget adskillige priser og spillet på en række scener rundt omkring i verden.

Prismodtageren får, udover muligheden for at spille en koncert sammen med symfoniorkestret Copenhagen Phil, desuden et rejselegat på 50.000 kroner og et originalt kunstværk.

Musik- og Billedskolen har et samarbejde med Copenhagen Phil, der giver børnene et indblik i orkestrets liv, og mulighed for at sidde side om side med de professionelle musikere under koncerten. Foto: Kaj Bonne.