Coronasmitte stiger – men er fortsat lav

Smitten er stadig langt under de seneste smittebølger, siger Statens Serum Institut. 31. marts lukkede de offentlige covid-19-testcentre

Coronasmitte stiger – men er fortsat lav

31. marts var sidste mulighed for at blive PCR-testet på et offentligt testcenter. Foto. Peter Kenworthy.

En tendensrapport fra Statens Serum Institut udgivet torsdag viser, at smitten med Covid-19 fortsætter med at stige. Stigningen kan blandt andet ses på landets plejehjem, samt i en stigning i antallet af nye hospitalsindlæggelser – hvilket gælder alle aldersgrupper.

”I uge 12 er antallet af nyindlagte, der er smittede med SARS-CoV-2, steget. Den aktuelt stigende smitte er formentligt er drevet af stigende udbredelse af XBB og dens undervarianter og resulterer også i et stigende antal nyindlæggelser”, kan man læse i tendensrapporten.

– Men selvom den aktuelle stigning er markant, er det stadig under halvt så mange, som under de seneste tre mindre smittebølger siden sommeren 2022, udtaler overlæge og sektionsleder på Statens Serum Institut, Bolette Søborg.

Og hvis man ser på tallene for Gladsaxe, er der kun registreret nogle få smittede per uge i marts.

Den stigende smitte er, ifølge Statens Serum Institut, sandsynligvis drevet af en stigende udbredelse af omikron-undervarianten XBB og dens undervarianter.

Den 31. marts var det sidste mulighed for at blive PCR-testet i de offentligt tilgængelige covid-19-testcentre i Danmark. Herefter vil det, ifølge Sundhedsstyrelsen, kun være muligt at blive PCR-testet, hvis en læge vurderer, at det er nødvendigt.