Vangede har mistet Bendt

Af Allan og Susanne Andersen, Vangede Avis

Det er med meget stor sorg, at vi har modtaget besked om, at Bendt Knudsen døde mandag aften den 8. januar.

Bendt har gennem mange år bidraget med artikler og oplysninger til Vangede Avis. Bendt blev gennem årene til en meget personlig ven af os, og vi har nydt mange timer sammen, både i hans lejlighed på Nybrovej og når han traskede helt ned til os på kontoret – de sidste år med sin rollator.

Der er også rigtig mange Vangede-borgere, der har nydt at få en hyggelig og tit sjov snak med Bendt på hans daglige ture rundt i Vangede.

Bendt nød at kunne komme rundt med sin rollator og tog også mange ture rundt i Nymosen. Når vi spurgte, om han nu havde sin telefon med, hvis han nu fik brug for hjælp, så svarede Bendt, at det behøvede han ikke, for skulle han falde om i Vangede, var der altid en Vangede-borger, der var parat til at hjælpe.

Bendt var en af de rigtige Vangededrenge, født i 1930 og opvokset med lossepladsen, batterifabrikken, grusgraven, og han har dermed været med i en periode, hvor Vangede virkelig har forandret sig.

Bendt, hvis far var kirketjener ved den gamle kirke, er født i det gamle stråtækte hus på Vangede Bygade, som i dag huser Charlotteklubben. Vi mødte tit Bendt, når han sad oppe på toppen af bakken, kiggede ned på huset og tænkte tilbage til sine drengeår.

For nogle år siden havde vi nogle udflugter til det gamle vandtårn på Ræveskovvej, og da vi fortalte Bendt om det, glødede det i hans øjne, mens han sagde, at det ville han gerne opleve, men hvordan skulle han klare det med rollatoren? Men det gik med lidt fælles hjælp og sikke en skøn tur, vi havde.

Bendt blev vildt overrasket over, at han derfra kunne se hele sit dejlige Vangede, og vi andre fik en masse fortællinger om det, han kunne genkende. Bendt var et rigtig godt leksikon, som vi tit har brugt, og han var altid villig til at hjælpe.

Her i november, da vi var i gang med Vangede Avis' vinterudgave, havde vi igen noget, vi lige skulle spørge Bendt om, så vi ringede, men desværre kunne hans datter fortælle, at Bendt var indlagt og at han havde det rigtigt skidt.

Så vi har tænkt meget på Bendt og famlien her henover julen og ventede og håbede, at de ville ringe og fortælle, at Bendt kunne få besøg. Det gik desværre anderledes, da Anette ringede tirsdag og fortalte om Bendts død.

Bendt har jævnligt sagt, at han syntes det var sørgeligt, at han efterhånden havde mistet mange af sine venner og bekendte i Vangede, og han synes, at det var hårdt at gå til de mange begravelser.

Nu er det så vores tur til at følge Bendt på vej, og det sker ved bisættelse i Vangede Kirke fredag den 19. januar kl. 12.30.