Togpassagerer må atter væbne sig med tålmodighed

Sidste etape af fornyelse på Kystbanen gik i gang natten til lørdag

Foto: Jesper Bjørn Larsen
 Banedanmark er i gang med at opgradere hele den danske jernbane, og det betyder bl.a., at Kystbanen holder stille i seks uger. Foto: Banedanmark
Banedanmark er i gang med at opgradere hele den danske jernbane, og det betyder bl.a., at Kystbanen holder stille i seks uger. Foto: Banedanmark

på skinner Natten til lørdag den 30. juni indledte Banedanmark anden og sidste etape af den omfattende fornyelse af Kystbanen. Mens mange danskere tager på ferie, tager Banedanmark arbejdshandskerne på og arbejder på højtryk i perioden til og med den 12. august for at bringe Kystbanen i topform.

"Som pendler eller nabo til banen, kan man måske tænke – er det virkelig nødvendigt? Dertil kan jeg kort svare: Ja! Kystbanen trænger til en gennemgribende fornyelse, så vi fremover kan bidrage til en mere stabil togdrift. Arbejdet bliver omfattende, men vi er helt klar til opgaven." siger Andreas Christoffer Lund, projektleder i Banedanmark, som står for sommerens arbejde med at forny sporene på Kystbanen.

Når arbejdet er færdigt, kan togenes hastighed sættes op til strækningens almindelige hastighed på 100/120 km/t de steder, hvor den i dag er nedsat på grund af sporets tilstand. Og passagererne kan fremover forvente, at der opstår færre fejl i sporet som eksempelvis skinnebrud og færre fejl i sporskifterne – også i vinterperioden.

"I det hele taget er vi i Banedanmark i gang med at bygge en helt ny jernbane, mens vi kører på den gamle. Her er Kystbanen et af mange projekter, vi er ved at gennemføre på tværs af Danmark, så passagerne får en langt mere stabil, hurtig og pålidelig jernbane," siger Andreas Christoffer Lund.

Udover arbejdet på skinnerne skal Banedanmark i løbet af sommeren også arbejde på ti broer på Kystbanen. Nogle skal udskiftes, mens andre skal renoveres.

Kystbanen er lukket for togtrafik, mens Banedanmark udfører arbejdet med at forny spor og broer. Derfor kører der ingen tog mellem Hellerup og Helsingør før mandag den 13. august. Mens banen er lukket, erstattes togene af togbusser.

Man kan læse mere om sommerens arbejder på bane.dk/kystbanen. Og man kan se DSB´s plan for indsættelse af togbusser på www.dsb.dk/kampagner/spor18/kysten.