Rulleskøjter på isen

Gentofte har fået Danmarks første indendørs rulleskøjtebane i fuld størrelse

Der blev skrevet idrætshistorie, da borgmester Hans Toft i lørdags åbnede den nye indendørs rulleskøjtebane på Gentofte Stadion – Danmarks første bane i fuld størrelse.

Banen er ganske enkelt blevet lagt oven på gulvet i ishallen, således at der nu kan trænes og spilles kampe i hallen året rundt. Selvom det virker logisk at udnytte skøjtehallerne hele året, så der kan løbes på rulleskøjter om sommeren, er Gentofte den første kommune i Danmark, som har anskaffet et sådant gulv, mens det i Sverige, USA og Canada er helt almindeligt.

Åbningskampen blev spillet af to hold mini-spillere i alderen 6-10 fra Gentofte Rulleskøjteklub.

For dem, der kender rulleskøjtesporten i Danmark, fortalte de to holds trøjer en spændende historie. Minigators er Gentoftes nye hold, der har valgt logo og navn efter deres store forbilleder: De oprindelige Gentofte Alligators – det hold, der har vundet flest nationale og internationale mesterskaber i historien.

Det andet hold havde Flying Ducklings trøjer på. Samme trøjer, der for ni år siden blev brugt, da der blev spillet åbningskamp på udendørsbanen på Gentofte Stadion.

Derefter spillede det danske herrelandshold en opvisningskamp mod et Gentofte All Star hold.

Gentofte som EM-vært

Gulvet er godkendt til store internationale mesterskaber, og det bringer Gentofte op i den europæiske elite og giver dermed klubben mulighed for at være vært ved internationale stævner.

Gentofte Rulleskøjte Klub var i 2005 regerende Europamestre i alle tre ungdomsrækker, men uden indendørsbane kunne klubben ikke afvikle sine EM- og Europa Cup kampe på hjemmebane. Det kan de nu.

Damerne lægger for

Takket være en stor indsats fra Gentofte Rulleskøjteklubs formand, Erik Sommer, er det lykkedes at få værtskabet for dette års EM for damer for klubhold til Gentofte.

Det betyder, at klubbens damehold 'Rolling Babes' bliver første hold, der får hjemmebanefordel ved et internationalt stævne.

EM afholdes den 17.-18. juni.