Rejsegilde på Rose Marie

Foto: Marianne Gay

I sidste uge kunne Bofællesskabet Rose Mariehjemmet for sindslidende i Hellerup fejre rejsegilde på deres om- og tilbygning. Alt indvendigt inventar i den gamle ejendom er revet ned, og desuden er der opført en ny bygning med plads til seks nye boliger.

"Vi har smukke omgivelser, men boligerne var ikke tidssvarende," fortæller leder af det psykiatriske bofællesskab, Nanna Nielsen.

"Vi får desuden endnu bedre fællesarealer, hvilket er meget vigtigt, da sindslidende har en tendens til at isolere sig. Hele ideen med Rose Mariehjemmet er hjælp til fællesskab,"siger Nanna Nielsen.

Den smukke patriciervilla fra 1916 på Brodersens Allé har tidligere været grossererbolig og ambassade, men har siden 1990 været et botilbud til sindslidende brugere.

Ejendommen er erklæret bevaringsværdig, så ingeniører og arkitekter kom på en svær opgave med en skånsom restaurering af den gamle ejendom og med at indpasse den nye bygning i byggestilen og kvarterets atmosfære.

De 15 nye boliger med eget bad og toilet forventes at stå indflytningsklar til februar næste år, og i ombygningsperioden er beboerne genhuset i Pilehuset på Bernstorffsvej.