Efter mere end 60 år på Kildegårdsvej lukker Gentofte Politistation om ganske få måneder. Den lokale politistation bliver slået sammen med Lyngby Politistation, der dermed også lukker. Den nye fælles adresse bliver Ørnegårdsvej 16.
Nordsjællands Politi regner med at være klar med den nye station 1. juli 2010. Her får de 4.700 kvadratmeter til deres rådighed, og der bliver ca. 170 medarbejdere i de nye omgivelser.
"For at kunne give borgerne i den sydlige del af politikredsen en endnu bedre politibetjening åbner vi en ny moderne politistation, som skal være et politimæssigt kraftcenter for hele den nordlige del af det storkøbenhavnske område", siger politidirektør Thorkild Fogde.
Den store erhvervsejendom på Ørnegårdsvej har tidligere huset computerfirmaet Cap Gemini. To mindre virksomheder har stadig adresse i en tilbygning, og de kan altså nu se frem til uniformerede naboer.
Den nye politistation får betegnelsen Station Syd og bliver dermed den største lokalstation i politikredsen. Politikredsen tæller i forvejen Station Nord (Helsingør), Station Midt (Hillerød) og Station Vest (Frederikssund).
Den nye politistation kommer til at ligge tæt på kommunegrænsen mellem Gentofte og Lyngby-Taarbæk, men altså på Gentofte-siden.
Og borgmester Hans Toft (K) er meget glad for, at Gentofte Kommune bevarer sin lokale politistation.
"En placering på Ørnegårdsvej i Gentofte er ideel i forhold til politiets betjening af kommunens borgere, herunder tæt på offentlig transport. Vi har haft en rigtig god dialog med politiet og er naturligvis også glade for det politimæssige løft, som den nye politistation vil tilføre kommunen", siger han. Borgmesteren tilføjer, at det nu er Gentofte Kommunes opgave at foretage en mindre tilpasning af plangrundlaget.
En af dem, der nu skal bestille flyttekasser, er vicepolitikommissær Finn Duris, der i mere end 35 år har haft villaen på Kildegårdsvej 71 som arbejdsplads.
"Det er selvfølgelig med et vist vemod, at vi nu skal flytte. Men ingen er længere i tvivl om, at den gamle, hyggelige politigård ikke længere er up to date. Det har ikke været en fleksibel bygning. Vi har tit måttet flytte rundt for at få tingene til at hænge sammen. Vi får langt flere muligheder det nye sted, og vi får en mere slagkraftig station", siger han.
Ifølge vicepolitikommissæren burde borgerne ikke mærke nogen negative forandringer, for åbningstiderne vil ikke ændre sig. Men de vil muligvis opleve en mere åben og tilgængelig borgerekspedition, hvor den gammeldags skranke bliver afløst af små 'samtale-øer'.