Ny istid rammer snart Gentofte

Sjældent har et spadestik været så længe undervejs som det, der blev taget onsdag formiddag ved Gentofte Stadion

Foto: Jesper Bjørn Larsen

Det var historiens vingesus, der skabte små flygtige bevægelser i de fremmødtes hårpragter, da der onsdag kl. 10 blev taget hul på en ny byggeplads bag Gentofte Stadion.

For det spadestik, borgmester Hans Toft tog til en ny træningsishal, havde været 30 år undervejs. Så længe har man talt om forbedrede faciliteter til de lokale sportsklubber, der er svært afhængige af isflader til træning og kamp.

Borgmesteren causerede da også over den lange ventetid, da han henvendte sig direkte til firmaet Hoffmann, der er totalentreprenør på opgaven.

"I kan godt forberede jer på at blive åndet i nakken, for mange er utålmodige. Lad os håbe, vi ikke får for hård en vinter", smilede han.

Bestyrelsesformanden på Gentofte Stadion, Bent Sørensen, kunne heller ikke skjule sin enorme glæde over, at der nu endelig bliver bygget en ny ishal.

"Det er meget kærkomment, for det har været en ualmindelig lang proces. Jeg har set mange ishaller på tegnebrættet, og vi har slidt et par fritidschefer og direktører op i løbet af årene", sagde han.

Herefter mindede han tilhørerne om, at dette kun er første skridt på vejen til etableringen af Gentofte Sportspark. Underforstået, at de klubber, der foreløbig må se i vejviseren efter nye faciliteter, skal væbne sig med tålmodighed.

En af de klubber, der nu kan juble igennem, er IC Gentofte. Betydningen af den nye ishal er enorm, vurderer formanden for den lokale ishockeyklub.

"Med to isflader er forudsætningen der for, at vi kan tage det næste skridt op i Eliteserien. I dag er der et kæmpe pres på træningstiderne. De 14-15-årige træner aldrig før kl. 21, og bredden kan kun træne én time om ugen, mellem kl. 22-23. Vi har også måttet sige nej til flere old boys-hold, fordi der ganske enkelt ikke er flere tider", siger Ole Eskerod.

Formanden for Gentofte Curling Club, Christian Thune Jacobsen, er også en lettet mand i dag.

"I 36 år har vi reelt ikke haft en træningsfacilitet. At spille curling på samme underlag som ishockey, svarer til at spille badminton udendørs. I mange år måtte vi i stedet træne i Helsingborg, og i de senere år har vi trænet i Tårnby. Så vi er glade for, at vi nu endelig er i mål", smiler han. Han tør godt love, at der inden for de næste 20 er OL-medaljer til en eller flere curlingspillere fra Gentofte.