Ni unge, ti uger og ét tidsbillede

Gentoftes unge har fanget tiden i et ambitiøst fotoprojekt

Ni unge har i løbet af de sidste to måneder kigget på deres daglige omgivelser gennem en linse og fotograferet serier af billeder ud fra temaet 'Mig Dig Dem'.

Billederne kan ses i en fotoudstilling, som åbner med fernisering til Gentofte Streetfestival den 30. april, hvorefter udstillingen turnerer rundt til bl.a. Aurehøj Gymnasium, Gentofte Hovedbibliotek og Ordrup Gymnasium.

Projektet startede i Projektværkstedet på Ordrup Bibliotek. Her fik en gruppe unge interesse for at lave et fotoprojekt, og på en workshop udviklede de sammen konceptet for en fælles udstilling.

Ti uger har de unge haft til at fotografere i, og undervejs har de mødtes på Ordrup Bibliotek til fælles gennemgang af billederne og kollektiv videreudvikling på de enkelte fotoserier.

Gennem hele processen har Mathias Bojesen, fotojournaliststuderende og tidligere elev fra Aurehøj Gymnasium, fungeret som fotografisk konsulent og kreativ sparringspartner for de unge.

Projektets deltagere er alle enten bosat eller studerende i Gentofte og har meget forskellige baggrunde inden for fotografiet. Nogle er optaget af mode- eller kunstfotografi, andre dyrker reportagestilen. Nogle er meget erfarne med egne hjemmesider og jævnlige udstillinger, og for andre er dette debuten på de hvide vægge.