“Man tror ikke, den er startet”

Foto: Jeppe Lund

Hvorfor har I meldt jer til at teste en elbil?

"Vi vidste ikke så meget om det før. Men alle taler om elbiler, og rent teknisk synes jeg, det kunne være interessant", siger Jacob Ebdrup, der sammen med sin kone Camilla og deres tre børn får en ekstra bil i tre måneder. Han har allerede prøvet at trille en lille tur i elbilen.

Hvordan er den at køre I?

"Den er jo som en almindelig lille bil med automatgear, der bare ikke siger noget. Man tror jo ikke, at motoren er startet, men den kører alligevel", fortæller han.

"Jeg tror, man skal være ekstra opmærksom på cyklister og fodgængere. Det skal man nok lige tænke over, men jeg tror, man skal prøve det", siger han. Han er bekymret for, om de bløde trafikanter vil være opmærksomme på bilen, når den er fuldstændig lydløs.

Familien Ebdrup vil ligesom de andre familier primært bruge den nye elbil til de kortere ture i dagligdagen. Elbilens ydeevne med godt 100 km på en opladning sætter jo visse grænser for brugen af bilen, mener de.

"Der er jo den begrænsning. Man skal helst ikke strande et sted", siger Jacob Ebdrup, der også blev lokket af den gratis parkering i København og på Frederiksberg.

"Vores hverdagsbrug er at køre børn fem og tilage til fritidsaktiviteter. Det er nok mest der, vi vil bruge den", siger Camilla Ebdrup.