Magisk aften i Gentofte sikrede Stars sejr i Talentligaen

Talentliga-finalen mod Esbjerg blev afgjort med det flotteste punktum, da Joshua Heerwagen gjorde det til 3-2 i overtiden

Magisk aften i Gentofte sikrede Stars sejr i Talentligaen

Til lyden af Queens’ ’We Are the Champions’ kunne Stars lade sig hylde som DM-vindere af talentligaen 2022/2023. Foto fra Stars’ Facebookside

Foran små 900 tilskuere udspillede sig fredag aften en finale, der ikke vil gå i glemmebogen lige foreløbigt. En finale, der bølgede frem og tilbage, men hvor Stars fortjent kunne fejre triumfen, som blev afsluttet med et powerplay-projektil i kampens overtid.

Kampen var klubbernes fjerde finalemøde i Talentligaen, som er en turnering med fokus på at udvikle de danske ishockeytalenter på hjemlig is. Talentligaen er en relancering og ikke mindst en kraftig opgradering af den tidligere U20-liga.

Der blev givet og taget undervejs i en finalekamp på et meget højt niveau, som i den grad lover godt for fremtiden i Gentofte Stars. Foto: Ole Tradsborg

Holdene havde inden fredagens kamp skiftedes til at vinde. Først vandt Stars klubbernes første møde 3-2 den 5. april, mens Esbjerg vandt 4-3 den 8. april.

Allerede dagen efter, 9. april, sejrede Stars fornemt med hele 4-0 i Esbjerg og kunne derfor tage titlen på hjemmeis via en ny sejr i kamp fire.

Gæsterne tog teten

Den havde esbjergenserne dog ikke i sinde at afgive uden hård fight, og længe var det også en helt lige affære, nemlig 1-1 efter de to første og tætte perioder.

Anden periode sendte i den grad Stars på overarbejde til slut, hvor holdet blev ramt af to udvisninger, men spillerne overlevede belejringen, selv om udvisningsminutterne fortsatte ind i tredje periode, der blev en endnu mere fortættet og neglebidende affære.

Med knap syv minutter igen tippede kampen dog tilsyneladende afgørende over på gæsternes skøjter, da Stars blev ramt af en meget hård 5 minutters-udvisning, da Liam Svendsberget-Kruse blev sendt til afkøling i straffeboksen.

Herfra kunne han se en meget kontant afregning fra esbjergenserne, der bare skulle bruge halvandet minut af powerplayet til at bringe scoren på 1-2 og kortvarigt dræbe den fantastiske stemning i den lille, intime ishockeyhal.

Soloaktion og powerplay-scoring

Så var gode råd ellers dyre, men Vojtech Komarek valgte at tage sagen i egen hånd.

Under et minut efter ude-føringen opsnappede han pucken omkring midterlinjen, spurtede afsted mod Esbjerg-målet, men selv med tre modstandere halsende efter sig, var han kølig nok til at komme helt tæt på Esbjerg-keeperen, som gjorde et lille udfald til sin højre side, hvorefter Vojtech Komarek smukt vippede skiven op i det modsatte målhjørne til vilde jubelscener.

Vojtech Komarek (længst til venstre og godt skjult i billedet) har netop udlignet til 2-2 efter en fremragende solopræstation. Han omfavnes hurtigt af alle sine medspillere. Foto: Ole Tradsborg

Og det skulle blive bedre endnu, for bedst som den ordinære spilletid udløb, var det Esbjergs tur til at dumme sig, og i sidste sekund fik smidt en mand ud i to minutter.

Villabyernes udsendte fik efter medaljeoverrækkelsen (på isen) skudt dette billede af en ellevild Vojtech Komarek, der sammen med Joshua Heerwagen måtte deles om Man of the Match-titlen. I hvert fald fik begge sat et vanvittigt aftryk på finalen. Foto: Ole Tradsborg

Derfor begyndte gæsterne en mand i undertal i kampens overtid, som nu var her, kampen skulle afgøres.

Og der var præcist spillet et minut af denne, da et vedvarende og fint orkestreret powerplay blev afsluttet med et slagskud fra Joshua Heerwagen, der dermed sendte DM-guldet til Gentofte, hvor vilde jubelscener udspillede sig, da spillerne havde fået medaljer og guldhatte på.

Guldfest til den… ja, store guldmedalje. Foto: Ole Tradsborg

Med sejren til klubbens ældste talenter blev det alle gode gange tre for ishockeyklubben, da U15-holdet tidligere vandt DM-guld og U13-holdet scorede DM-bronze.