Historien om juni-miraklet

Ugen i Gentofte Kino byder på fire premierefilm, bl.a. filmen om den magiske EM-triumf i 1992 med Ricardos drenge

Foto: Jesper Bjørn Larsen

Vi var mange, der måtte knibe os i armen, da lille, upåagtede Danmark – med på et afbud – med en enorm fightervilje slog Frankrig, Holland og til sidst Tyskland under EM i 1992.

Nu kommer 'Sommeren '92', Kasper Barfoeds film, der fortæller hele historien bag det moderne eventyr, den første af ugens premierefilm i Gentofte Kino.

Landstræner Richard Møller Nielsen kæmper en ulige kamp med et splittet hold, der nægter at spille efter hans taktik. Ingen forstår, hvad han vil, hverken spillerne eller pressen – kun hans kone Jonna forstår ham. Han er Danmarks mest udskældte mand, og det ser sort ud.

Men i sommeren '92 får Richard en uventet chance, og pludselig er holdet på vej til EM i Sverige. Med i bagagen følger de interne konflikter, uenighederne og de personlige udfordringer, men Richard er overbevist om, at de sammen kan gøre det umulige. 'Sommeren '92' er en film om en mand, der mod alle odds samler et hold og en nation.

Ulrich Thomsen spiller Richard Møller Nielsen, mens en lang række unge danske skuespiltalenter spiller det danske fodboldlandshold.

 

Den 29. august i år ville en af verdens største skuespillerinder, Ingrid Bergman, være fyldt 100 år. Allerede i maj år blev det fejret, da filmfestivalen i Cannes tilegnede hende en hel sektion og lod hende pryde festivalens officielle plakat.

Samtidig var der verdenspremiere på Stig Björkmans film 'Jeg er Ingrid', ugens anden premierefilm, der giver liv til det skatkammer af eget materiale, som Ingrid Bergman selv filmede.

Gennem aldrig tidligere sete private optagelser, notater, breve, dagbøger og interviews med hendes børn, giver 'Jeg er Ingrid' et intimt portræt og et fascinerende indblik bag facaden i en ung svensk piges bemærkelsesværdige liv, som skulle bevæge sig fra en stilfærdig karriere i hjemlandet til international berømmelse og anerkendelse.

En kvinde med en ubestridelig viljestyrke, et stort talent og et for sin tid radikalt syn på karriere, moderskab og kærlighedsliv.

 

Den legendariske modeskaber Yves Saint Laurent har før været portrætteret på film. Her i Bertrand Bonellos film 'Saint Laurent', skildres hans kreative storhedstid fra 1967 til 1977.

Gaspard Ulliel spiller den skiftevist kreative og (selv)destruktive mode-dandy, der surfer succesfuldt på en verden af bølget fløjl og rhinsten, men som også cruiser destruktivt gennem Paris' betændte baggyder i jagten på smukke, unge mænd.

Ugens sidste premierefilm er Disney/Pixars 'Inderst Inde', der begiver sig ind i hjernen på pigen Riley for at undersøge, hvorfor hun opfører sig, som hun gør.

I Hovedkvarterets kontrolcenter, inde i den 11 årige Rileys hoved, arbejder de fem følelser hårdt. Under ledelse af den ukuelige optimist GLÆDE, hvis mission er at sikre at Riley er lykkelig.

FRYGT er ansvarlig for sikkerhed, VREDE sikrer at alt er fair, og AFSKY sørger for at Riley ikke bliver forgiftet af dårlig mode eller broccoli! TRISTE er ikke helt sikker på, hvad hendes rolle er, og der er der faktisk heller ikke andre der er.