HIK fik en sæk i Nordsjælland

Topholdet fra Nordsjælland sejrede 35-24, og efter en ellers lige start, trak topholdet fra allerede i første halvleg

Foto: Ole Tradsborg

På ny var der dømt fredagsbold for HIK og nok en gang skete det på udebane. Denne gang var det mod rækkens absolutte tophold Nordsjælland Håndbold, der stod som modstander.

Og det skal slås fast hurtigt: Der var forskel på de to hold.

HIK var med i kampen ved stillingen 10-9, men hjemmeholdet trak yderligere fra i resten af første halvleg, hvor det endte med en pauseføring på hele 20-13.

Værterne slap efter pausen lidt af trykket på speederen, men de nåede dog alligevel at lave yderligere 14 mål, og dermed blev anden halvleg isoleret set en mere lige forestilling. Men slutcifrene 35-24 indikerer dog en markant forskel, men HIK mødte ifølge beretninger fra kampen et hjemmehold, der i den grad har fundet melodien, og som har kurs mod tilbagevenden til landets øverste håndboldrække.

HIK fik i kampen fornøjelsen af at spille overfor deres tidligere holdkammerat Cornelius Kragh, der er topscorer i rækken med imponerende 123 scoringer, heraf fem mod HIK.

I kampen blev han dog stækket godt og grundigt af sin i øvrigt gode ven Rasmus Schriver, der blev fremhævet af træner Jesper Matthiesen dagen derpå.

"Det offensive forsvar mod især Cornelius bremsede ham, og da han er klart Nordsjællands bedste spiller, var jeg meget tilfreds med den del af spillet", indledte HIK-træneren, der dog ellers ikke havde meget positivt at sige om opgøret.

"Vi leverer ikke på særlig mange parametre, og laver nogle deciderede børnefejl i starten af kampen, hvorefter de stikker af. De straffer os helt vildt, og jeg synes klart, vi kunne og skulle have budt dem mere op til dans. Det er jeg skuffet over, vi ikke gjorde", lød det fra Jesper Mattiesen, der dog ikke er sen til at konkludere, at fredagens modstander er rækkens klart bedste mandskab, og at de er soleklare oprykkere i hans optik.

HIK fortsætter den kommende fredag stimen af fredags-aftenkampe. Næste opgør dog på hjemmebane, hvor Team Sydhavsøerne gæster Maglen med start kl. 19.30.

Her betoner Jesper Mattiesen vigtigheden af at være klar fra start, for modstanderholdet TSØ har i den grad underpræsteret. Og efter hans mening har holdet tre spillere, der på deres positioner gør det bedst i hele rækken.

"Vi skal slås og vise en trodspræstation fra start. Er vi ikke klar til at kæmpe om hvem eneste centimeter af banen, så bliver det utroligt svært", spår han, og glæder sig til at se holdet viske den pauvre start-indstilling fra Nordsjællandkampen bort.

HIKs topscorer blev Roar Fikse Forbord med ni scoringer.