Elev-demonstration på rådhuset

Foto: Per Farsund

Vrede elever troppede i torsdags op foran rådhuset med krav om handling i sagen om det stoppede byggeri på Ordrup Skole.

Nyheden om, at kassen igen var tom og arbejdet indstillet, havde fået en lille skare til at trodse regnvejret for personligt at gøre SKUB-sekretariatet opmærksom på deres utilfredshed.

På rådhuset blev demonstrationen modtaget af skoledirektør Jan Hansen, som bød indenfor på sit kontor. Her lyttede skoledirektøren på elevernes klager og svarede på spørgsmål om det ufærdige skolebyggeri.

"I virkeligheden vil eleverne jo bare have deres skole færdig, og det kan man jo ikke fortænke dem i," sagde skoledirektøren efterfølgende.

Selv om han selv var i skudlinjen, kunne han ikke lade være med at glæde sig over aktionen:

"Som skoledirektør må jeg tage hatten af for det engagement, eleverne har lagt for dagen, og at de gør brug af deres demokratiske rettigheder."

Helt konkret kunne skoledirektøren dog ikke love eleverne andet, end at der senere på dagen ville blive afholdt et møde mellem forvaltningen, borgmesteren, skolens ledelse og skolebestyrelsen.

I dag ved vi, at det tilsyneladende har båret frugt. I hvert fald har borgmester Hans Toft meldt ud, at han støtter en ekstrabevilling til at færdiggøre skolen, og at han vil forelægge det i Kommunalbestyrelsen.