DEBAT: Tak for svaret, hr. Løkkegaard

Morten Løkkegaard (V) havde i sidste uge denne besked til vor læser (og alle andre): "Jeg vil anbefale enhver, der kloger sig på såvel udligningsreform som Venstres interne anliggender at tøve med at udstille sin uvidenhed - især indtil vi kender det endelige resultat af reformen, og det sker tidligst efter sommerferien."
Morten Løkkegaard (V) havde i sidste uge denne besked til vor læser (og alle andre): "Jeg vil anbefale enhver, der kloger sig på såvel udligningsreform som Venstres interne anliggender at tøve med at udstille sin uvidenhed – især indtil vi kender det endelige resultat af reformen, og det sker tidligst efter sommerferien."

Lennart Jønsson, Bakkedal 11, Hellerup

Hr. Morten Løkkegaard følte selvfølgelig behov for at svare på mit indlæg i Villabyerne 1. juli, som bar overskriften 'Venstre ved man IKKE hvor man har – heller ikke i Gentofte'.

At det korte svar så var udformet med et indhold, som asymptotisk nærmer sig det arrogante, overrasker måske heller ikke.

Hr. Morten Løkkegaard henviser i sit svar til, at man først ser det endelige resultat af udligningsordningen efter sommerferien – og det er korrekt.

Her vil vi som borgere og skatteydere i Gentofte nemlig udsættes for en mærkbar skattestigning som følge af udligningsordningens effekter.

Hvis det er det, hr. Morten Løkkegaard ønsker at stå for som medlem af kommunalbestyrelen, så pænt 'nej tak'. Det kræver ikke den store indsigt at forholde sig til.

Det ligner i øvrigt lidt for meget den politikeradfærd, man er vidne til i det EU-system, som hr. Morten Løkkegaard også er medlem og stor tilhænger af. Hvad angår den interne uenighed i partiet Venstre, skal som eksempel blot henvises til det markante og utvetydige farvel, som Venstre-formandens nærmeste rådgiver netop har sendt til partiets ledelse.

Den uenighed, dette farvel dækker over, er nok ikke alene et spørgsmål om uenighed mellem by- og land-Venstre og en tilslutning til en ny udplyndringsreform, men angiveligt meget dybere forankret.

Mit foregående indlæg blev afsluttet med et udtryk fra sportens verden. Denne gang vil jeg ty til musikkens verden.

Med en lettere omskrivning tænker jeg således på den tidligere så populære danskpop- sang: "Gid du var i Skanderborg og blev der …"