Bellevue rocker i næste sæson

Repertoiret for den kommende sæson på Bellevue Teatret byder på både populære gensyn og rockende premierer

Foto: Jesper Bjørn Larsen

En (fortabt) søn, der vender tilbage, en megasucces, der tager en tørn mere, en gammel traver med 30 år på bagen og to splinternye musikforestillinger.

Sådan lyder overskrifterne for Bellevue Teatrets sæson 2011/2012, der netop er blevet præsenteret for pressen.

Den nye sæson indledes i august med Sommerballetten, hvor Alexander Kølpin atter er tilbage ved den kunstneriske rorpind. Som

Villabyerne tidligere har fortalt, har Alexander Kølpin – søn af Bellevue Teatrets direktør Jes Kølpin – efter to års pause fra Sommerballetten genfundet lysten og motivationen til at mixe en dansecocktail på Bellevues scene.

Årets Sommerballet, der bliver en blanding af contemporary, neoclassic, flamenco og street-dance, får premiere den 11. august.

Herefter får megasuccesen Rytteriet, der i sidste sæson blev set af 40.000 gæster, repremiere på Bellevue Teatret.

Rasmus Botoft og Martin Buch vil atter få selskab af deres husorkester, der består af Marie Key, Mads Andersen, Henrik Balling og Bjørn Fjæstad, når de huserer fra den 20. september.

Når de to succes-ryttere bukker for sidste gang, gør de plads til familieforestillingen 'Folk og Røvere i Kardemommeby', der i år kan fejre 30 års jubilæum på Bellevue Teatret.

To rockende skud i bøssen

Størst nyhedsinteresse samler der sig om sæsonens sidste to tilbud, der begge er teaterkoncerter.

I forestillingen 'Vicious – Sex Pistols with love' larmer, elsker, hvisker, lever og hader Nancy Spungen og Sid Vivious sig igennem deres sidste nat sammen på Chelsea Hotel i New York.

Sid Vicious var bassist i Sex Pistols, men døde af en overdosis heroin som 21-årig. Efter at være blevet anklaget for mordet på sin kæreste Nancy Spungen.

Bellevue Teatret kalder selv forestillingen en moderne Romeo og Julie-historie og en fucked up rock'n'roll-romance.

Det er Jacob Binzer fra D.A.D., der har samlet det hold af musikere, der sammen med bl.a. Morten Holst og Julie Ølgaard udgør forestillingen, som får premiere den 27. januar 2012.

Sæsonen på Bellevue Teatret rundes den 30. marts af med premieren på 'Stupid Man', en Thomas Helmig-teaterkoncert med Bryan Rice i hovedrollen. Forestillingen, der rummer 30 af Thomas Helmigs største hits, har tidligere spillet på Musikteatret i Holstebro.