26-årig fængslet: Sigtet for otte voldtægter

En 26-årig mand fra Herlev blev torsdag anholdt og fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger

Tiltalt for mordforsøg og trusler: “Slut med det sociale affald”

En 26-årig mand fra Herlev blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, sigtet for vold og grov vold og en række voldtægter. Foto: Joachim Christensen

Det var en overrasket 26-årig mand, der torsdag morgen blev vækket og anholdt af Nordsjællands Politi.

Det fortalte han selv ved et grundlovsforhør samme eftermiddag, hvor han nægtede sig skyldig i samtlige 16 forhold, som han var sigtet for.

Der er tale om otte forhold af vold og grov vold og otte forhold af voldtægt, som han er sigtet for at have udøvet på den samme kvinde, som han var kæreste med i knap to år og blandt andet har boet i Dyssegård sammen med.

Hans overraskelse bundede især i, at det er et år siden, at de slog op – og at de siden kun har haft sporadisk telefonisk kontakt, blandt andet for at afklare praktiske ting.

“Jeg er mundlam over, at sagen kommer frem i forhold til, at jeg ikke har set hende i et år. Og sidst vi snakkede sammen, var det rimelig positivt,” fortalte han i retten.

Baseret på de dele af kvindens forklaring, som hun har givet til politiet, der kom frem i retten, så har hun langt fra samme opfattelse.

Her tegnes der derimod et billede af, at hun har levet i et forhold med fysisk og psykisk vold, hvor hun flere gange har fået sit hoved banket ind i vægge og møbler, hvor hun én gang er blevet slået så hårdt i hovedet med knytnæve, at hun mistede bevidstheden, og hvor hun én gang er blevet spyttet i hovedet og har fået taget kvælertag, så hun ikke kunne få luft.

Og at hun skulle være klar, når han havde lyst til sex. Og hvis ikke, så holdt han hende fast, trak hendes bukser og trusser ned og nev hendes inderlår, så hun spredte benene.

Det kom frem i retten, at hun til politiet har forklaret, at hun kunne huske otte konkrete voldtægter, men at der havde været endnu flere tilfælde af samleje uden samtykke.

Forholdet sluttede ved, at hun tog på et krisecenter.

Ikke voldtægtsferie

Den 26-årige mand afviste, at de fleste af episoderne overhovedet havde fundet sted, og i andre tilfælde vidste han, hvad der var tale om, men afviste, at de var forløbet, som hun har forklaret, og som han nu er sigtet for.

Han erkendte kun delelementer i de enkelte forhold. At han én gang var blevet stiktosset og at han havde taget fat i hendes jakke og råbt ad hende.

En af voldtægterne skulle være sket på en ferie under Sydens sol, hvor han skulle have fastholdt hendes arme.

“Det blev jeg faktisk lidt ked af at høre, for jeg husker den ferie som værende rigtig god. Jeg har nok 100 billeder på min telefon fra den ferie, og det ligner ikke en voldtægtsferie, synes jeg,” sagde han i retten.

Den 26-årige blev varetægtsfængslet i fire uger med henvisning til, at der er risiko for, at han ellers ville kunne påvirke nogle af de mulige vidner, som politiet planlægger at afhøre i sagen.

Han er tidligere idømt 50 dages betinget fængsel for vold.