Matilde Powers valgt til Folketinget

VALG: Et kanonvalg i Egedalkredsen løfter byrådsmedlem Matilde Powers ind i Folketinget for Socialdemokratiet.

FURESØ: Der blev ventet og ventet. Nerverne var efterhånden tyndslidte. Egedalkredsen var sidste brik i det nordsjællandske puslespil. Lidt over klokken 16 kom så resultaterne. Det var værd at vente på for Matilde Powers.

Den socialdemokratiske kandidat i Egedalkredsen opnåede over 3000 stemmer i kredsen – heraf de 1700 alene i Furesø. Det er på niveau med Venstres store profil Sophie Løhdes resultat. Det løfter Matilde Powers antal personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds op på 4221.

Matilde Powers kæmper med Henrik Møller om at blive treer eller firer hos partiet. Fie Hækkerup opnår flest personlige stemmer med god afstand til Rasmus Stoklund. Men Socialdemokratiet går frem fra tre til fire folketingsmedlemmer i Nordsjællands Storkreds og dermed er alle fire valgt ind.

– Det var en følelse af total lettelse. Det har været en nervepirrende eftermiddag. Jeg er virkelig stolt over over at få mange personlige stemmer i Egedalkredsen, siger Matilde Powers med jubel i stemmen.

Nu tager hun sygeplejersken fra Hareskovby plads i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Det er resultatet af to og et halvt års målrettet og benhårdt arbejde.

– Det er ikke nemt at blive valgt til Folketinget som et ukendt navn. Det kræver benhårdt arbejde. Det har jeg prøvet at ligge i det. Det er dejligt, at det lykkedes, siger Matilde Powers.

Hun trådte ind i politik for fem år siden, da hun fik et kanonvalg til Furesø Byråd og blev udvalgsformand for Ældre og Sundhedsområdet. Hun opnåede genvalg for et år siden, men var i mellemtiden blevet valgt som folketingskandidat i Egedalkredsen. Målet med en plads i Folketinget er klart.

– Jeg vil virkelig gerne være borgernes sunde stemme, men også en lokal stemme for området, siger Matilde Powers.

Borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen (S) jubler over partikollegaens flotte valg.

– Det er rigtig godt for Matilde Powers, men også for folkestyret i Danmark. Hun kommer ind med erfaring fra det virkelig liv samt det kommunale niveau. Hun har fået et flot valg, siger Ole Bondo Christensen.

Matilde Powers (A) kan godt vænne sig til turen op af Folketingets trappe. Hun er valgt ind for Socialdemokratiet.
Matilde Powers (A) kan godt vænne sig til turen op af Folketingets trappe. Hun er valgt ind for Socialdemokratiet.