Ingen ved, hvad det ender med

Foto: Jimmy Rømer
Samarbejde mellem Farum Kulturhus og Kunstakademiet.
  210214  Foto: Allan Nørregaard
Samarbejde mellem Farum Kulturhus og Kunstakademiet. 210214 Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Furesø: Sidste år skabte det røre i andedammen, da Farum Kulturhus lagde lokaler til en stor udstilling om Fristaden Christiania, og kulturhusets leder Zanne Jahn havde gevaldigt mange bolde i luften under udstillingen, der vakte interesse langt ud over både kommune- og landegrænsen.

Nu står Zanne Jahn og de øvrige medarbejdere i kulturhuset igen klar med en udfordring af de større. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og helt som i tråd med Christiania-udstillingen er det ikke til at forudse, hvad det ender med. Men en ting er sikker: Der er fernisering den lørdag den 8. marts – og det bliver ikke kedeligt.

18 studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedhuggerskole indtager Farum Kulturhuse under titlen »Værker fra kunstakademiet«, og udstillingen kan opleves frem til den 26. april 2004.

I løbet af foråret vil tre granitskulpturer blive indviet på Farum Kaserne. Granitblokkene blev givet som gave til den tidligere Farum Kommune og har ligget på kaserneområdet i nogle år. I 2012 blev blokkene fragtet til Kunstakademiet, og nu vender de tilbage som skulpturer – forhåbentlig med en indvielse i maj. Det er tre studerende billedkunstnere, der står bag arbejdet, og som optakt til afsløringen af resultatet, har Farum Kulturhus inviteret 18 studerende til at lave udstillingen i kulturhuset.

Blandt de 18 studerende er Matilde Duus, der planlægger et større papirværk, som er tilpasset Farum Kulturhus' specielle lofter og lysindfald.

– Jeg var på besøg i kulturhuset i efteråret og har været der to gange mere. Ideen er udviklet over en periode, og jeg har lavet lignende installationer, men der bliver tale om en noget anderledes opgave. Det bliver særligt spændende at udstille et sted, hvor der ikke kun dukker kunstinteresserede folk op. Kulturhuset trækker jo en masse mennesker til, som jeg håber, kan blive indfanget af min kunst, forklarer Matilde Duus.

Hun tilføjer, at flere af de udstillende kunststuderende nok først bliver færdige i sidste øjeblik, fordi udstillingen bliver så stedspecifik,

– Vi har nok ideerne på plads, men vi kender ikke det endelige resultat, siger hun.

En anden af de udstillende studerende er Benedikte Bjerre, der har sine rødder i Hareskovby.

Hun lægger også vægt på, at udstillingen bliver meget stedspecifik.

– Men ellers vil jeg kun afsløre, at jeg kommer med små skulpturer og fotografier. Det bliver spændende og udfordrende at udstille så tæt på Hareskovby, og jeg glæder mig til den dialog om arbejdet vi forhåbentlig kommer til at have med publikum i Farum Kulturhus, forklarer Benedikte Bjerre.