Forvaltningen chikanerer de handikappede

Jette Grønkjær Pedersen, bygherrerådgiver, Dalsø Park 72, Værløse

debat Nu er jeg igen blevet skydeskive for de ansatte i visitationen.

Denne gang handler det om deres afvisning af tilskud til diskretionsfilm på mine bilruder i min handicapbil.

De begrundede afslaget i januar med, at jeg ikke havde et behov for at blive skiftet i bilen, da jeg kunne bruge de offentlige toiletter.

Jeg forklarede dem, at der ikke er handikaptoilet på Farum Bytorv, og at den plads det kræver til en liggende el-stol og en hjælper og en vask ikke kan opfyldes på de eksisterende handikapfaciliteter hverken på rastepladserne på E45 eller hos min fys eller min mor.

Det er den samme forvatningsafdeling (visitationen) som lige har bevilget mig en ny kørestol, så man skulle tro, at de vidste hvad den kræver?

Men – Det var de ikke enige i og sendte sagen til Ankestyrelsen, som 5 måneder senere skrev, at de skulle behandle sagen igen (og gerne efter reglerne).

Så nu har jeg fået et brev om, at jeg skal notere afføringsskema og skiftebehov med steder og tider i 14 dage.

Jeg tror ikke, de er klar over, hvor nedværdigende de er.

Det er ikke kun det forvaltningsmæssige i, at de har alle oplysninger til at vurdere "behovet" – hvis de gad læse mine mails.

(det er ikke antallet af gange, der er afgørende ift. serviceloven – det er selve behovets eksistens. Hvilket de tidligere ansatte forklarede mig i 2013.

Men hele visitationsafdelingen har skiftet personale – inklusiv lederen.

Det mystiske er, at chikanekulturen fra den gamle afdeling har de bevaret …?

Hvordan an man have lyst til at bestride et job, der går ud på at chikanere de svageste? Skal man mangle empati mon?

Og det er en socialdemokratisk ledet forvaltning. Hvad søren skal vi så stemme på? For at tro på, at visitationsafdelingen vil administrere serviceloven, som den er tiltænkt at et flertal af politikerne på Christiansborg?

Dertil kommer, at det er en udgift på ca. 3000 vi er uenige i. Det svarer vel til 10 timers sagsbehandling i kommunen. Dem har de altså brugt for længst.

Men måske er det en skjult jobfastholdelse i afdelingen? Og den controller der kunne have lavet retningslinjer for, hvornår det kan betale sig at kæmpe for en afvisning – ham/hende er også sparet væk.

Mon de unge ansatte ville have spurgt deres bedstemor på plejehjemmet om et 2-ugers registrering af toiletbesøg? Næppe!

Sikke et menneskesyn i en afdeling, der håndterer hjælpemidler til kommunens ældre og handikappede!

Er det fordi, der stadig skyldes over 1 mia fra Brixtofte-tiden – og vi ikke længere får statstilskud ? som Ole Bondo sagde den anden dag i tv2lorry – at der skal spares på de svage?

Hvad mon de kommunale politikere vil mene om det? Vil de med en tur i min bil og overvåge ?