FCN tømmer overskudslageret

Fodbold: Tre udlejninger og et permanent skifte faldt på plads i FCN på sidstedagen.

Lageret tømmes i FC Nordsjælland

Maksim Stjopin (i midten) er en af flere spillere, der har forladt FC Nordsjælland på transfervinduets sidste dag.

Foto: Rudi Dalsgaard

FC Nordsjælland markerede sig tidligt i transfervinduet med salget af Andreas Schjelderup og lejeaftalen med Emiliano Marcondes.

Men Superligaens førerhold har også været i gang på transfervinduets sidste dag, tirsdag, hvor man har fået luet ud på lageret i Superligatruppen.

Her kan du se, hvem der er tale om.

Willy Kumado til Lyngby

Willy Kumado i aktion for FC Nordsjælland i efterårets pokalkamp mod BSF. Foto: Rudi Dalsgaard

Den ghanesiske højreback Willy Kumado har været med i FCN de seneste to sæsoner, men har trods sin speed og atletiske evner ikke fået hul igennem til førsteholdet.

Nu skifter han permanent til Lyngby, der har udstyret ham med en kontrakt til sommeren 2025.

– Willy har med sit positive mindset bidraget enormt til det gode miljø i truppen, både på og udenfor banen. Han er med benhård træning og disciplin lykkedes med at komme hele vejen fra Right to Dream-akademiet i Ghana til debut i Superligaen og fortjener virkelig denne mulighed for at jagte sin drøm. Han er en spiller med stort talent og potentiale, og det er med store forventninger, vi sender ham videre på dette næste skridt i karrieren, siger FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, til fcn.dk.

Antman til Holland

Oliver Antman er blevet lejet ud til hollandske FC Groningen. Foto: Rudi Dalsgaard

Den 21-årige finne, Oliver Antman, har spillet masser af kampe for FC Nordsjælland – 71 Superligakampe over de seneste fem sæsoner.

Men han har ikke fået en fast plads i startopstillingen, og nu sender FC Nordsjælland ham til FC Groningen i Holland, hvor han i første omgang er på leje. Men den hollandske klub har fået en købsoption, som kan blive effektueret til sommer.

– Antman har været igennem en stor udvikling fra ankomsten i 2018 med kampe på akademiet til at begynde med og op igennem til Superliga-holdet og det finske A-landshold, som han velfortjent debuterede for i efteråret, siger Jan Laursen.

– Det har ikke været en nem beslutning at skulle sende Oliver afsted, men efter grundige samtaler både i den sportslige ledelse – herunder med trænerstaben – og ikke mindst med Oliver selv, er vi nået frem til den beslutning, at det vil være det bedste for Oliver at give ham muligheden for masser af spilletid hos en klub, der har jagtet ham igennem længere tid.

Stor angriber til Fremad Amager

Yannick Agnero skal jagte spilletid i 1. division. Foto: Rudi Dalsgaard

Et mere ukendt navn i Superliga-regi, den ghanesiske angriber Yannick Agnero, er også blevet sendt på græs andetsteds – eller nærmere bestemt kunstgræsbanen i Sundby Idrætspark.

For Fremad Amager har lejet den høje 19-årige angriber for resten af sæsonen, og så håber FCN, at han kan få spillet flere kampe på seniorniveau.

– Vi har en stor tro på Yannick, og lige nu vil det være et godt skridt for hans udvikling at få regelmæssige spilleminutter i 1. division. Derfor er vi glade for, at Fremad Amager har vist interesse. Det betyder også meget, at den nye cheftræner, Carit Falch, har et indgående kendskab til både Yannick og FCN qua fortiden her i klubben på både akademiet og omkring Superliga-holdet, siger Jan Laursen.

I Fremad Amager bliver Agnero holdkammerat med en stribe tidligere FCN-navne, blandt andre Mark Gundelach, Christoffer Palm, Hektor Højbjerre-Thomsen, Jakob Johansson, Mikkel Lejbowicz og den senest ankomne, Christian “TK” Køhler.

En finne mere ud

Maksim Stjopin tager hjem til finske HJK Helsinki på leje. Foto: Rudi Dalsgaard

Sidst, men ikke mindst, har FC Nordsjælland udlejet en anden finsk offensivspiller, nemlig den 19-årige Maksim Stjopin.

Han udlejes for resten af kalenderåret til hjemlandets HJK Helsinki, der har vundet det finske mesterskab de seneste tre sæsoner i træk.

– HJK Helsinki er en spændende mulighed for både Maksim og os i forhold til at se ham spille på seniorniveau i den største klub i Finland, så timingen var god, og vi ser meget frem til at følge ham, siger Jan Laursen.

– Maksim har altid været utrolig hårdtarbejdende, dedikeret og gået til opgaven med ydmyghed. Han er en fantastisk person, og som spiller har han gjort det godt – både på akademiet og efter at være kommet op i Superliga-truppen. Men spilletid er vigtigt for ham og hans udvikling på nuværende tidspunkt, så da Helsinki viste interesse, syntes vi i den sportslige ledelse på tværs af akademi og Superliga, at det var en rigtig god mulighed for Maksim.

Walta til HB Køge

Leo Walta sendes på græs i HB Køge. Foto: Rudi Dalsgaard

Det sidste navn, FC Nordsjælland nåede at udleje inden transfervinduet lukkede, var den finske midtbanespiller Leo Walta.

Den 19-årige tekniker har kæmpet med at komme ud af sin reserverolle, selv om han har spillet 19 Superligakamp for FC Nordsjælland.

– Leo kom til klubben som 16-årig og har igennem de seneste år taget gode skridt i sin udvikling – først som profil på akademiet og dernæst som en fast del af Superliga-truppen, siger Jan Laursen.

– Vi har altid haft en god dialog og et godt samarbejde med HB Køge, og vi er glade for deres interesse i Leo, og at de kan se ham hjælpe dem i jagten på at komme med i top seks i NordicBet Ligaen. Det er en rigtig god mulighed for at få den regelmæssige spilletid, der er så værdifuld for Leos udvikling på nuværende tidspunkt.