FCN-finale flyttes til Jylland

Fodbold: FC Nordsjællands pokalfinale mod Fortuna Hjørring bliver en del af DM-ugen i Aalborg.

FCN-finale spilles i Aalborg

Fortuna Hjørring løb sidste år løb med pokaltitlen. Denne gang venter FC Nordsjælland i finalen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Anders Kjærbye

Danmarks Idræts Forbund lancerede sidste år DM-ugen i Aalborg, som bliver afviklet i uge 25, og i år får den en prominent tilføjelse.

For som en del af åbningsceremonien skal FC Nordsjællands og Fortuna Hjørring afvikle pokalfinalen for kvinder på Aalborg Stadion – Aalborg Portland Park.

Til DM-ugen kåres der godt 200 danske mestre i 35 sportsgrene, men nu krydres det altså også med en pokalvinder inden for kvindefodbold.

Det bifalder FC Nordsjællands cheftræner, Chris Sargeant.

– Jeg synes, at det er megaspændende at være en del af DM-ugen, som er en uge, hvor man kan få øjnene op for en masse fede sportsgrene. Det er fantastisk, at vi skal være en del af åbningsceremonien, siger han i en pressemeddelse fra DIF og DBU.

Fortuna Hjørring er forsvarende pokalmestre og kan nok se frem til en pæn opbakning fra det nordjyske hjemmepublikum.

– Det glæder mig, at kampen spilles på neutral grund og at det endda er Aalborg Portland Park og så glæder det mig især, at kampen vil være en igangsætning af en virkelig fed DM-uge, hvor man hyper forskellige sportsgrene op. Jeg håber at en masse mennesker kommer på stadion og ser, hvad kvindefodbold kan, for det bliver en rigtig fed kamp, siger Bo Zinck, cheftræner for Fortuna Hjørring.

DM-ugen

  • Sted: Aalborg den 21.-25. juni
  • + 34 sportsgrene
  • + 100 discipliner
  • + 200 medajlesæt
  • + 2.500 atleter og officials
  • 31 specialforbund

Mads Bang Aaen, eventansvarlig på DM-ugen, mener, at Gjensidige Kvindepokalen og DM-ugen klæder hinanden godt på mange parametre.

– Dansk kvindefodbold er på et højt niveau, og hele ’pakken’ omkring kvindefodbolden herhjemme er i konstant positiv udvikling. Det samme kan man sige om DM-ugen. Vi kom fantastisk fra start med eventet sidste år, og nu lægger vi ekstra på med mere sport, flere atleter, mere underholdning og flere aktiviteter for publikum, siger han.

FC Nordsjælland vandt pokalen i 2019 for første gang og går efter at vinde den for anden gang. Mere sejrsvant er Fortuna Hjørring, der sidste år vandt pokalen for 10. gang – og er forsvarende mestre.

– Vi glæder os til at kunne forsvare vores titel i finalen, siger Bo Zinck og fortsætter:

– Vi har sat et nyt hold sammen, som har slået de dobbelt danske mestre ud af turneringen, så selvom vi selvfølgelig er stolte over bare at være i finalen, har vi tænkt os at vinde kampen og tage pokalen med hjem til Hjørring igen.

Chris Sargeant forventer en hård kamp.

– Vi har tænkt os at spille kampen, som vi mener fodbold skal spilles. Det bliver en svær kamp mod Fortuna – vi håber selvfølgelig at vinde den. Vi vil i hvert fald give den alt, hvad vi kan, siger FCN-træneren.

Fortuna Hjørring løb sidste år løb med pokaltitlen. Denne gang venter FC Nordsjælland i finalen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Kampen spilles 21. juni klokken 18.30 – og kan ses på DR2, hvis man ikke er i nærheden af Nordjylland og DM-ugen.