En billedskøn guide til Mølleåen

Foto: Jimmy Rømer
Mikkel Alexander Grabowskis nye bog "Mølleåen" indeholder talrig smukke indtryk.
Mikkel Alexander Grabowskis nye bog "Mølleåen" indeholder talrig smukke indtryk.

Furesø: Det nye danske forlag Mellow Moon udgiver smuk bog "Mølleåen", og bogudgivelsen følges op af fotoudstilling med billeder fra bogen på Sophienholm fredag den 5. november klokken 16.

Mølleåens natur- og kulturhistorie er skildret af Mikkel Alexander Grabowski, fotograf og forfatter. Grabowski har siden han var 12 år haft Mølleåen som sit foretrukne motiv. Bogen indeholder optagelser helt tilbage fra 1978 og til i dag – 2010. Alle på et højt professionelt niveau, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bogen tager læseren på en eventyrlig rejse langs med og ned ad Mølleåen, fra udspringet i Hettings Mose, via Bastrup sø, Farum Sø til Furesøen og til Frederiksdals smalle løb, over Nybro til Bagsværd sø, ad kanaler til Lyngby sø og videre gennem Sorgenfri Slotspark til Fuglevad, fabrikkerne i Brede, forbi Raadvad, og til sidst gennem Dyrehavens sumpdelta til åens udløb ved Strandmøllen i Øresund, alt mens årstiderne skifter.

Der er motiver fra åen, søerne, åmoserne, skovene, møller og slotte, flora, insekter, frøer, fugle og pattedyr. Fotografier af fiskehejre, lappedykker, grønbenet rørhøne, grå-and, fjordterne, fiskeørn og pattedyr som egern, ræv, rådyr, dåhjort, sikahjort og kronhjort. En fortegnelse med danske og latinske arts-betegnelser for planter og dyr samt detaljerede kort med angivelse af morsomme historiske stednavne. Optagested, med angivelse af skudretning og årstal for optagelsen er angivet. En inspirerende fotodokumentarisk guide til åen og dens smukke omgivelser."Mølleåen" er skrevet af Mikkel Grabowski, Kaj Sand-Jensen, Troels Brandt med flere, og teksten er på både dansk og engelsk, så bogen også kan bruges som gave til familie og venner i udlandet.