DEBAT: Furesø – børnefamiliernes favorit

Af: Anders Medum Groth, Næstformand i Børn og Skole-udvalget. Byrådsmedlem for Radikale Venstre

Furesø er I en nylig opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home udnævnt som en af de danske børnefamiliers favoritkommuner. Hvis man har børn, er Furesø på top-6 over tilflytningskommuner. Det giver god mening. Vi har gode skoler, fantastiske fritidstilbud til vores børn og en skøn natur.

Men Furesø kan gøre det endnu bedre. Vi skal nemlig fortsat være børnefamiliernes favorit. I Jonstrup skal vi have sat gang i processen med at udvide skolen til 5. klasse. Vi må og skal have et godt lokalt tilbud til skolebørnene her. Men det er ikke kun i Jonstrup vi skal lave indsatser. Vi mangler om ganske kort tid institutionspladser i vores kommune. Her skal vi afsøge nye muligheder for flere skovbørnehaver. Vi skal bruge Furesøs unikke naturområder til gavn for de kommende verdensborgere. Vores daginstitutioner og dagpleje råber på personale. Det er svært at skaffe de nødvendige voksne. Men vi skal turde være ambitiøse.

Vi skal turde sige, at Furesø skal være blandt de bedst normerede i landet. Hvis vi sammen skal skabe et samfund, hvor vores børn stilles lige muligheder, er det vigtigt, at vi sætter ind med kompetente voksne fra en tidlig alder. Gode normeringer skaber gode vilkår for et godt liv. Og gode normeringer skaber et godt arbejdsmiljø, som tiltrækker vores fremtidige personale til institutionerne, og fastholder det eksisterende.

I Furesø skal det være en selvfølgelighed, at man har kort vej til sin gode skole i de små klasser, og at dagpleje, vuggestue, børnehave, skole og FFO er fyldt med kompetente voksne, som kan sikre det gode børneliv.