Arkitekturens hjælpende hånd fylder 10 år

Furesø Bevaring har fejret deres 10 års jubilæum ved en reception på rådhuset

NAVNE Mandag 20. marts fejrede Furesø Bevaring sit 10 års jubilæum med en reception på Furesø Rådhus

Bestyrelsesformand Per K. Larsen holdt en velkomsttale, hvor han sagde, at bestyrelsen i Furesø Bevaring ser frem til, at byrådet i næste måned forhåbentlig godkender forslag til ændring af Furesø Bevarings vedtægter. Derudover understregede han vigtigheden af, at der skabes større offentlighed om bevaringsarbejdet i kommunen.

En af gæsterne ved receptionen var borgmester Ole Bondo Christensen. Han udtrykte sin glæde over, at Furesø Bevaring er med til at sikre mange af de ikoniske bygninger i kommunen, som er med til at give kommunen sin hel egen identitet. Han mindede i sin tale arkitekt Bernt, som var en pioner indenfor bevaringsarbejdet i kommunen, og som understregede, at bevaringsværdige ejendomme ikke nødvendigvis skal bevares én til én, men tilpasses til udviklingen, så deres historiske betydning fastholdes i det bymiljø, hvori de indgår.

Ole Bondo Christensen sluttede med at påpege, at Furesø Byråd jævnligt stilles overfor vanskelige valg mellem om en given bygning skal bevares eller nedrives for at give plads til nybyggeri. Her har vi brug for eksempelvis Furesø Bevaring og Furesø By og Lands tilkendegivelser om deres opfattelse, sagde han.

Han sluttede med at ønske Furesø Bevaring tillykke med jubilæet og det videre arbejde.

Jk

Furesø Bevaring har fejret deres 10 års jubilæum. Her ses bestyrelsen for foreningen. Pressefoto