Unges fest rammer brugere af havn

Foto: Casper Suk Thorlacius
Havnefoged Per Berg er vred over, at en række unge mennesker ikke kan opføre sig ordentligt, når de opholder sig på havnen. Foto: Casper Suk Thorlacius
Havnefoged Per Berg er vred over, at en række unge mennesker ikke kan opføre sig ordentligt, når de opholder sig på havnen. Foto: Casper Suk Thorlacius

Det er så træls, når de få ødelægger det for flertallet, men det er lige præcis, hvad der er sket på lystbådhavnen i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her har en gruppe unges hang til fest og farver nemlig fået konsekvenser, fortæller havnefoged Per Berg.

På havnens yderste mole, Bro 5, kunne bådejere, hvis båd ligger i havnen, såvel som alle andre borgere, indtil denne uge benytte en række opstillede borde- og bænkesæt samt en badestige, som badende gæster kunne benytte til at få en dukkert.

Men hverken borde, bænke eller stige er længere at finde på molen, for dem har Per Berg fjernet efter flere episoder, som involverede en større forsamling af unge, støjende mennesker.

– Det kulminerede tirsdag i denne uge, hvor 40-50 samledes ved bordene for at feste. De var meget støjende, og det generede mange af bådejerne, der gerne ville sidde på deres både og hygge, siger Per Berg og uddyber:

– De unge efterlod sig en masse affald og knuste flasker, som andre måtte rydde op for dem, selv om vi endda har kørt en affaldscontainer ud til molen. De var meget højrøstede, legede øl-stafet på molen og nægtede at indordne sig, da de blev om det, siger Per Berg og tilføjer:

– Vi har jo forsøgt at skabe en hyggelig plads, hvor alle kan samles og nyde havnen. Men vi har været nødt til at tage konsekvensen af de unges opførsel. Vi ønsker en havn, hvor alle er velkomne, og ikke en havn med bom og kodelås, siger Per Berg.