Traditionel jazz-festival krydres med nye tiltag

Foto: Lars Skov, Casper Suk Thorlacius

Den 20.-23. august løber den 9. udgave af Snake City Jazz Festival i Slangerup af stablen, og det bliver en musikalsk oplevelse bestående af gode traditioner i smuk forening med nye tiltag, der skal gøre festivalen til en smuk forvarsel for sit 10-års jubilæum, der skal fejres i 2016, fortæller medlem af styregruppen bag festivalen, Jørgen Christensen, til Frederiksborg Amts Avis.

Foruden traditionel jazz-musik har han og de øvrige medlemmer af styregruppen sørget for flere nye tiltag, som særligt byens mindste kommer til at nyde godt af.

– Vi indleder festivalen med en børneparade, som vi har gjort to gange tidligere. Det har været en stor succes, hvor 300-400 børn går gennem byen mod rådhuset, hvor borgmesteren åbner festivalen. I år vil vi dog forsøge at holde lidt længere på børnene, og derfor har vi hyret en tryllekunstner, der også kan lave klovnenumre og er bugtaler, til at komme og underholde børnene, når borgmesteren har holdt sin tale. Desuden gentager vi kæmpesuccesen fra 2010 med Sigurd Barret fra Sigurds Bjørnetime, der kommer og spiller for børnene. Sidste gang, han var her, blev det et tilløbsstykke, så denne gang har vi lavet en dobbeltkontrakt med ham, så han både spiller for børnene og for de voksne, siger Jørgen Christensen.

Årets hovednavn er det ungarske band »Bohém Ragtime Jazzband«, som Jørgen Christensen glæder sig meget til at præsentere for publikum for.

– De spiller fantastisk, og jeg er sikker på, der venter publikum en fantastisk overraskelse, når de hører dem. Jeg glæder mig i hvert fald meget over, at de kommer og spiller, siger Jørgen Christensen, der desuden glæder sig til åbningskoncerten i Slangerup Kirke, hvor Anne Kristine Lauritzen og »AK & All That Jazz« spiller.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.