Nye skræmmende detaljer i sag om hestehandlers død

Indvielsen af Retten i Hillerød.
  240908 Foto: Allan Nørregaard
Indvielsen af Retten i Hillerød. 240908 Foto: Allan Nørregaard

Maj-Brit Holm

En 42-årig kvinde har onsdag ved Retten i Hillerød fået forlænget sin varetægtsfængling med fire uger for en hestehandlers død i hans hjem i Skibby mellem jul og nytår, men hun nægter sig skyldig i sigtelserne imod hende, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kvinden har i forvejen siddet fængslet i en uge, sigtet for at have tilføjet sin arbejdsgiver, heste- og kreaturhandler Lars Chr. Frederiksen, Skibby, et fem centimeter dybt stik i venstre side af ansigtet med et ukendt redskab.

Anklagemyndigheden har nu udvidet sigtelsen til også at omfatte tre spark eller slag i ryggen og adskillige stik i hovedet – eventuelt i kombination med svære forandringsforkalkninger af kranspulsårerne, hvorved han faldt om og afgik ved døden.

Det oplyser specialanklager Margit Wegge fra Anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi.

Desuden er gerningstidspunktet i følge specialanklageren præciseret til at være den 27. december kort før klokken 23.41 på Hovedgaden 79 i Skibby. Men hun ønsker ikke at uddybe det yderligere.

Politiet har stadig ikke fundet et gerningsvåben, og blandt andet derfor bad specialanklageren om lukkede døre ved onsdagens retsmøde, oplyser Margit Wegge.

– Derfor er det yderst sparsomt, hvad jeg kan fortælle, for det foregår for lukkede døre, fastslår hun.

Lars Chr. Frederiksen havde sit hjem i hovedhuset på gården Kristinelund, hvor han videreførte den forretning, hans far grundlagde i 1977.