»Jazzfestival overgiver sig aldrig«

Først skulle der for 14. år i træk holdes Snake City Jazzfestival i august. Så kom coronaen til landet, og så blev festivalen aflyst.

Men så let slipper de festglade ikke, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Under overskriften »Snake City overgiver sig aldrig – Musik for ALLE« arrangerer styregruppen bag Snake City Festival en dag med fest og musik, både for hyggens skyld, men også for at komme af med et mindre underskud.

– Vi har aflyst festivalen, og så vil vi lave et støttearrangement, fordi vi har underskud. Ikke et stort underskud. Men der er udgifter til en festival i løbet af året, og vi har tabt penge på flybilletter, forsikringer og den slags. Så vil vi skrabe lidt penge sammen, så vi ikke skal belaste staten, forklarer Jørgen Christensen fra styregruppen, som peger på, at festivaler kan søge om kompensation for tabte udgifter på grund af coronaen, men for eksempel ikke for flybilletter, fordi et tysk orkester gerne må indrejse i Danmark.

Når Snake City Jazzfestival ikke får et stort underskud, skyldes det, at alle orkestre har sagt ja til at flytte koncerterne til 2021.

Fredag den 21. august bliver der musik i et stort telt på Rådhuspladsen i Slangerup, hvor Blå Mandag Jazzband spiller klokken 19-21, og Kim Larsen coverbandet Munch og Broderskabet, som var et stort hit til sidste års Snake City Jazzfestival, optræder klokken 21.30-24.

– Vi sælger 200 billetter i alt, og der er allerede solgt 120. Vi sælger pladsen i teltet, og så får folk deres navn på, hvor de skal sidde, fortæller Jørgen Christensen, der understreger, at som coronarestriktionerne ser ud lige nu, bliver det en siddende koncert, hvor der ikke må danses.

– Hvis nogen gør det, stopper musikken. Ellers får vi en kæmpebøde. Men de må gerne gå ud og tisse eller hente en tår øl, forsikrer han, som tilføjer, at man gerne må »hænge ud« udenfor teltet, hvis man ikke har fået billet.

Slangerup by kommer i det hele taget til at summe af jazz denne dag. Der bliver glad musik med Snake City StreetWarmers foran SuperBrugsen klokken 16-18, evergreens med »Afterbeat« i Restaurant Bangkoks gårdhave klokken 16-18.30, smagning på rosé og bobler hos Felix Vine klokken 17-18.45 og ginsmagning samme sted klokken 19.15-21.

Der kan reserveres bord i teltet til 100 kronerpå www.snakecityjazzfestival.dk