DEBAT: Beskyttet værksted uden beskyttelse

Gert Løfgren, Jordhøj Bakke, 3550 Slangerup, spidskandidat til KV21 for Dansk Folkeparti i Frederikssund Kommune:

Det er med mismod , at jeg med egne øjne ser hvad der foregår på Højagergaard i Slangerup.

Et fantastisk sted for borgere med et fysisk eller psykisk handicap, som jeg normalt nyder at besøge.

Men jeg må indrømme, at jeg er rystet over de forhold jeg oplever lige pt. Der er masser af brugere af stedet, som ikke bruger mundbind, det er åbenbart kun personalet der skal det.

Det er bekymrende at 10-12 personer må være samlet, når man efter Sundshedstyrelsen anbefalinger kun må være fem, i den virkelige verden.

Det er ekstra bekymrende, af borgere kommer fra bofællesskaber både fra vores egen kommune, men også fra andre kommuner.

Der er ingen, der ved om de er checket for Corona. Jeg mener helt klart, at det er noget sundhedsudvalget/byrådet skal kigge på i en fart.

I min optik burde de personer der bor på bofællesskaberne. skulle blive hjemme under denne pandemi. Det er jo ikke forsvarligt, at sætte disse målgrupper, som kommer fra så mange forskellige steder sammen.

Der er rigtig mange af disse borgere. som ikke forstår hvordan man håndtere denne situation vi er i.

De husker ikke at bruge mundbind eller spritte af, muligvis fordi de ikke ved, eller forstår det. Så kære byråd/embedsværk. I har en pligt til at kigge på disse forhold. Vi skal værne om de svageste borgere i vores samfund, og dem der passer på dem, ikke at forglemme. De har formentlig os selv familier, som de gerne vil beskytte.