Unge fritidsjobbere genbruger nedlagt skole

Unge fritidsjobbere genbruger nedlagt skole

Mary og Mohammed i fuld gang med boremaskinerne under kyndig vejledning af Peter Peter Hammershøj. Foto: Fredensborg Kommune

Nivå Skole Syd er lukket, da den skal rives ned. Skolens areal skal bruges til byggeri af den nye Nivå Bymidte, hvor Nivå Skole får helt nye lokaler. Men selvom skolen skal rives ned, kan den stadig bruges til noget nyttigt. Materialerne fejler ikke noget.

Derfor kom UngFredensborg på den gode ide, at man kunne udnytte træværket til at bygge plantekasser. Plantekasserne bygges af unge i UngFritidsjob, der drives af UngFredensborg.

Ni unge mennesker fra Nivå, der er aktive i UngFritidsjob, laver nu plantekasser af træet fra Nivå Skole Syd, og plantekaserne skal stå på skoler og børnehuse i hele kommunen, skriver Fredensborg kommune i en pressemeddelelse.

Per Frost Henriksen, der er formand i Børne- og Skoleudvalget fryder sig over, at man i dette projekt slår op til flere fluer med et smæk.

– Vi sætter for det første fokus på bæredygtighed og genanvendelse både hos de unge og i kommunens skoler og institutioner ved at udnytte det gode træ fra Nivå Skole Syd i stedet for at smide det ud. Og for det andet introducerer vi de unge til de spændende muligheder i håndværkerfagene, så de får et bedre grundlag at vælge uddannelse ud fra, siger Per Frost Henriksen i en pressemeddelelse.

Med kyndig hjælp fra den pensionerede sløjdlærer Peter Hammershøj, bliver kasserne bygget i flot kvalitet. Derudover får de unge mennesker en masse ny lærdom med sig.

Men lærdommen stopper ikke ved UngFritidsjob. Plantekasserne de producerer bliver også brugt til undervisning.

– Kasserne er eftertragtede, fordi de er af god kvalitet. I børnehusene skal kommunens mindste børn prøve at dyrke blomster, mens skolerne også vil bruge dem i blandt andet naturfagsundervisningen, siger Per Frost Henriksen i en pressemeddelelse.

Mary og Mohammed i fuld gang med boremaskinerne under kyndig vejledning af Peter Peter Hammershøj. Foto: Fredensborg Kommune