Stor donation styrker ungdomsejlads

Et par fra Humlebæk donorer 378.519 kroner til sejlbåd, der skal bygge videre på de unges evner efter optimistjollen.

Ungdomsafdelingen, der hører under Sletten Bådeklub, er en af landets mest eftertragtede afdelinger for unge mennesker, der vil lære at sejle i optimistjolle. Med succesen følger dog det åbenlyse spørgsmål: Hvad skal sejlerne gøre, når de fylder 15 år og vokser ud af optimistjollen?

Nu har Sletten Bådeklub svaret, takket være en flot donation fra Anne-Lise Hosbond og Hans Jørgen Nielsen, der har foræret klubben en sejlklar J/70 med trailer. Den kan de unge hoppe ombord i, når de er blevet for store til at bukke sig under bommen i en optimistjolle.

– Beslutningen om at anskaffe netop J/70 til Sletten Bådeklubs ungdomsafdeling har ikke været et vanskeligt, men et helt oplagt valg, oplyser Niels Ole Sloth, der er leder af klubbens ungdomsafdeling.

At sejle i en kølbåd som J/70 kræver en besætning på fire mand, der skal samarbejde om at træffe de hurtige beslutninger, som det kræver at vinde en kapsejlads, og båden skal være med til at fastholde og udvikle sejlere efter optimistjollen, så Sletten Bådeklub kan deltage i Sejlsportsligaen fra 2018 med et Sletten Ungdomshold.

Ægteparret Hosbond og Nielsen har de seneste år via Ellab Fonden støttet Sletten Bådeklubs ungdomsafdeling med donationer på 100.000 kroner årligt.