Sådan halverer du din varmeregning

Det er oplagt at udskifte oliefyret med fjernvarme eller varmepumpe. Gratis infomøde viser, hvordan man kan halvere sin varmeregning.
Det er oplagt at udskifte oliefyret med fjernvarme eller varmepumpe. Gratis infomøde viser, hvordan man kan halvere sin varmeregning.

Fredensborg, Hørsholm og Helsingør Kommuner viser med tre infomøder vej til billig, klimavenlig varme med tilskud til dem, der i dag har oliefyr.

Et af de mest oplagte klimatiltag er at skifte sit oliefyr ud med fjernvarme eller varmepumpe, fordi det kan reducere omkring 65 procent af CO2-udledningen. Ofte kan det samtidig halvere varmeregingen, og nu kan man ovenikøbet få tilskud til at skifte til varmepumpe. Det meddeler kommunen i en pressemeddelelse.

Utallige arrangementer er blevet ofre for coronavirus – også borgermøderne i kommunen. I stedet har Fredensborg Kommune sammen med Hørsholm og Helsingør Kommuner gået andre veje for at hjælpe borgerne med oliefyr til at skifte til billig, klimavenlig opvarmning.

Kommunerne er gået sammen med Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk om at tilbyde gratis webinarer, hvor eksperter fortæller om muligheder og priser. Webinarerne kan tilgås via computeren fra kontoret eller dagligstuen.

På webinaret vil uafhængige fagfolk dele deres indsigter og tips til alt fra skrotning af oliefyr til valg af ny varmeform. Der er også gode råd til, hvordan man søger tilskud fra Bygningspuljen næste år til eksempelvis varmepumpe, bedre isolering eller nye vinduer.

Ifølge BBR- registeret opvarmes knap 2000 enfamilieshuse i Fredensborg, Hørsholm og Helsingør med oliefyr. Borgere kan få mellem 10.000 og 45.000 kroner i tilskud til skifte til varmepumpe i områder uden fjernvarme.

Webinarerne afholdes den 24. november og den 16. december. Der er et begrænset antal deltagere.

For yderligere information kan projektleder hos Fredensborg Kommune Johan Vedel kontaktes på telefon 33 92 74 10 eller på mail: jove@fredensborg.dk.