Minister kom forbi Sletten Havn

Mandag 29. august var der fint besøg på havnen i Humlebæk, hvor ministeren for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri var forbi, for at mødes med lokale fiskere og politikere.

Minister kom forbi Sletten Havn

Byens spidser, fiskere og minister stod samlet på Sletten Havn til en snak om fiskeriets fremtid. Foto: Fredensborg Kommune.

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S), mødte mandag 29. august op på Sletten Havn. Her skulle han mødes med borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) og udvalgsformand Per Frost Henriksen (S), men også med de lokale fiskere på Sletten Havn, som er presset af blandt andet kvoter, skarver og sæler.

De sidste erhvervsfiskere på Sletten Havn i Humlebæk har igennem længere tid haft et usikkert arbejde, og deres fremtid er usikker. Af den grund fik fiskerne, sammen med Thomas Lykke Pedersen den idé, at de ville inviterer den ansvarlige minister på besøg. Besøget skulle være med til at starte en dialog.

Den invitation tog minister Rasmus Prehn imod, og mødet fandt altså sted mandag.

En af dem, der var med til at arrangerer mødet var Jørgen Gad Andresen. Han var selvsagt glad for, at det lykkedes at etablere et møde.

– Det var godt at mødes med ministeren ansigt til ansigt og få en åben snak om vores udfordringer med blandt andet snærende kvoter, skarver og sæler. Vi håber, at han nu kan bringe vores sag videre og hjælpe os, siger Jørgen Gad Andresen om besøget.

Også ministeren var glad for at få syn for sagen, og han håber på bedre tider i Øresund.

– Det er altid godt at høre, hvordan hverdagen opleves på vores fiskerihavne. Regeringen ønsker at fremme et bæredygtigt fiskeri – både i økonomisk og økologisk forstand. Det gælder også i Øresund, siger Rasmus Prehn, minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Selvom Sletten Havn kan ose af dyre biler, flotte huse og gode restauranter og andet, der kan gøre sig som turistattraktion, så er havnen stadig hjemsted for fiskere, hvilket borgmesteren håber på, at man fik øjnene op for mandag.

– Sletten Havn og fiskerleje udstråler en idyllisk turistattraktion, men vi må ikke glemme, at det også en levende havn med et stolt og vigtigt erhvervsfiskeri. Derfor er jeg virkelig glad for, at ministeren fandt plads i sin kalender til at besøge havnen og tale med de lokale eksperter, fiskerne, siger Thomas Lykke Pedersen.

Byens spidser, fiskere og minister stod samlet på Sletten Havn til en snak om fiskeriets fremtid. Foto: Fredensborg Kommune.