Lokalplanerne står i kø, så nu er de blevet prioriteret

Planlægning: Plan- Trafik og Klimaudvalget er tvunget til at prioritere i de mange lokalplaner. Her er rækkefølgen.

Lokalplanerne står i kø, så nu er de blevet prioriteret

Den bevaringsværdige ejendom, der skal indrettes til sognehus for Humlebæk Sogn ligger skråt overfor kirken - på Humlebæk Strandvej 8. Men først skal der udarbejdes en lokalplan, inden den kan indrettes og tages i brug. Foto: Skråfoto/Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Politikerne i Fredensborg Kommune kan glæde sig over, at der er stor interesse for at udbygge og udvikle kommunen, men det skaber også en pukkel af de mabge nødvendige lokalplaner som skal til, for at byggerier kan sættes i gang.

Lige nu er der 10 lokalplaner under udarbejdelse i forvaltningen, og mange sager står i kø. Derfor har administrationen opfodret til, at politikerne prioriterer de lokalplaner, som venter.

Efter tirsdagens møde i Plan- Trafik- og Klimaudvalget blev der besluttet en ny rækkefølge i behandlingen af lokalplanforslag.

Fjernvarme-anlæg

Det betyder, at Tekniske anlæg til fjernvarme-produktion er røget op på en førsteplads, mens de planlagte daginstitutioner i Kokkedal er den næstvigtigste opgave.

Herefter følger en lokalplan for parkering ved Louisiana og en sognegård i et bevaringsværdigt hus skråt overfor Humlebæk Kirke. De to områder ligger tæt på hinanden og vil derfor kunne slås sammen til én samlet plan, der kan løse flere planmæssige ting.

Vinterbadefaciliteter ved Bjerre Strand er den næste lokalplan, der skal udarbejdes. projektet afventer fortsat, at det godkendes med økonomi i de respektive fagudvalg. Derefter skal der udarbejdes en plan for almene boliger på Båstrupvej.

Herefter følger lokalplanerne for boliger ved Sørup, bevarende lokalplan for Grønholt landsby, Og Hejreskov Allé, hvor DSB Ejendomme ønsker at sælge et areal til åben-lav boliger.

Vandressourcecenter forventes først at blive aktuelt fra 2024, og derudover skal der laves lokalplaner for en ny genbrugsplads ved Vandtårnsvej i Kokkedal, Kokkedal Bymidte Nord, Fasanvænget, Kokkedal, Hvedevænget, Kokkedal, Humlebæk Idrætscenter, Boliger ved Humlebækvej, Bakkegårdsvej erhvervsområde, sekundært byggeri i Sletten fiskerleje og Hjortevænget, Kokkedal er de sidste projekter, der skal udarbejdes lokalplaner for.

Bymidteprojekter

Udover de nævnte lokalplaner og dem, der allerede er under udarbejdelse har forvaltningen travlt med byudviklingen af bymidteprojekterne i blandt andet Nivå, Humlebæk og ved Cirkelhusgrunden. Og i hele indeværende år skal sagsbehandlerne desuden arbejde med Planstrategi 2036, som er en større planopgave.

CITAT

Der er fortsat et højt aktivitetsniveau for lokalplaner under udarbejdelse.

Sagsfremstilling i Plan- Trafik- og Klimaudvalgets dagsorden.

Den bevaringsværdige ejendom, der skal indrettes til sognehus for Humlebæk Sogn ligger skråt overfor kirken – på Humlebæk Strandvej 8. Men først skal der udarbejdes en lokalplan, inden den kan indrettes og tages i brug. Foto: Skråfoto/Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur