Historisk landsbykro overlevede ikke coronalukning

Gæsterne mødes i denne tid af en lukket dør på en af Nordsjællands ældste eksisterende kroer.

Torsdag i sidste uge blev Asminderød Kro ved Fredensborg, der blev åbnet i 1679, nemlig taget under konkursbehandling ved Retten i Helsingør.

Det skete efter, at anpartsselskabet bag krodriften ikke fik godkendt et forslag til en såkaldt rekonstruktion, fortæller den nu tidligere indehaver Niklas Burkal Nielsen, der samme dag også måtte afskedige de omkring 23 ansatte på stedet, der udover restaurationsdrift også omfatter hoteldrift med 27 værelser.

Det var ifølge kroejeren gennem mere end syv år den største kreditor i form af Gældsstyrelsen, der sagde nej til planen.

Niklas Burkal Nielsen, som sammen med husturen har lagt mange, mange timer i projektet, er i dag meget skuffet over statens rolle i sagen.

– Jeg er naturligvis meget trist – også overfor mine leverandører. Vores ordning kunne have sikret alle kreditorer 60 procent af gælden, som var på cirka 1,8 millioner kroner. Vi havde en faktisk en positiv drift i 2021 trods coronarestriktioner. Jeg synes det er trist, at staten – eller deres advokater – ikke ønsker at lade os fortsætte virksomheden, siger kromanden.

Han understreger også, at virksomheden blev ekstra hårdt af nedlukningen fra statens side, da stedet har en stor omsætning fra bryllupper og andre store begivenheder.

Fredensborg 2. sektion side 8