Debat: Klimakamp er alles kamp

Af Louise Mehnke (S), byrådsmedlem og formand for Klimarådet i Fredensborg Kommune

Klimakampen skal ikke være en kamp vi har imod hinanden. Jeg synes det er helt forkert, når især politikere skal slå hinanden i hovedet med hvem, der har den grønneste profil. Hvem der gør mest – og hvem der er klogest på området.

Nej, klimakampen skal være den vi alle sammen tager hver dag, når vi sorterer vores affald, spiser mindre kød og mere af årstidens frugt og grønt, stopper madspild, tørrer vores tøj på tørrestativet udenfor, tager cyklen, skruer ned for forbruget, køber genbrug og upcycler osv. Vores forbrug påvirker CO2 aftrykket i lande, der producerer vare til os. Det har konsekvenser. Man behøver hverken være rig eller uddannet ingeniør for at melde sig ind i kampen. Man kan sagtens være med selvom man ikke har råd til en ny elbil, eller til den helt store dyre enegirenovering af 70’er villaen. Alles bidrag nytter og gavner.

Imens arbejdes der selvfølgelig videre på det højere plan med f.eks DK2020 klimaplanen, som går ud på at alle kommuner i Danmark skal have en plan for hvordan kommunen bliver klimaneutral og klimatilpasset i 2050. Med DK2020 klimaplanen kommer kommunen op i et nyt gear.

Det er alle mand mod CO2 aftrykket.